Mε εξαιρετική επιτυχία η καθιερωμένη εκδήλωση προς τιμή της ηρωίδας του 1821 Μαντώ Μαυρογένους

29 Μαρτίου 2016 15:22

Σε πείσμα του βροχερού καιρού και προς απογοήτευση κάποιων που με σπουδή έσπευσαν να προφητέψουν ότι η λαμπαδηφορία αναβάλλεται, πραγματοποιήθηκε και φέτος με εξαιρετική επιτυχία η καθιερωμένη εκδήλωση προς τιμή της ηρωίδας του 1821 Μαντώ Μαυρογένους που διοργανώσαν ο Δήμος Πάρου, η Δ/Κ Πάρου και η Κ.Δ.Ε.Π.Α.Π.

Πλήθος κόσμου συμμετείχε στην εορταστική πομπή κρατώντας αναμμένους πυρσούς και παραδοσιακά φαναράκια με τη συνοδεία της φιλαρμονικής του Δήμου Πάρου υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού κ. Γιάννη Κούρτη καθώς και της χορωδίας του Δημοτικού Ωδείου Πάρου υπό την διεύθυνση της κ. Ρένας Τσακίρη, που έψαλλε ύμνους και τραγούδησε εορταστικά άσματα.

Η εκκίνηση δόθηκε από τον μόνιμο τόπο συνάντησης το 1ο Δημοτικό σχολείο Παροικίας, εκεί όπου η Κ.Δ.Ε.Π.Α.Π. μοίρασε δάδες στους μεγάλους και φαναράκια στους μικρούς συμμετέχοντες.

Οι λαμπαδηφόροι πέρασαν μέσα από τον παραδοσιακό οικισμό της Παροικίας όπου πολλοί κάτοικοι άνοιγαν τα σπίτια τους ευχόμενοι χρόνια πολλά και κατέληξαν στο κέντρο της παλαιάς αγοράς όπου τους περίμεναν κεράσματα και η παραδοσιακή σούμα. Εκεί όλοι μαζί τραγούδησαν με κέφι στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα αισιοδοξίας και ενότητας, ενώ στο τέλος της εκδήλωσης έψαλλαν με συγκίνηση και εθνική υπερηφάνεια τον Εθνικό μας Ύμνο.

Η μαζική συμμετοχή του κόσμου στη φετινή εκδήλωση αποδεικνύει περίτρανα για ακόμη μία φορά ότι οι αγώνες και οι ήρωες της πατρίδας μας παραμένουν ζωντανοί στις ψυχές και τη μνήμη του λαού μας αποτελώντας αιώνια σύμβολα θυσίας και προσφοράς.

Ευχαριστούμε τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Πάρου κ. Παναγιώτη Ιορδάνη για την πολύτιμη βοήθειά του, τον κ. Χριστόδουλο Μαούνη πρόεδρο του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού σχολείου Παροικίας, την δασκάλα του Δημοτικού μας Ωδείου κ. Ρένα Τσακίρη και τα παιδιά της χορωδίας, τον αρχιμουσικό της φιλαρμονικής του Δήμου Πάρου κ. Γιάννη Κούρτη και τα παιδιά που έπαιξαν, όλους όσους βοήθησαν για την επιτυχία της εκδήλωσης και φυσικά όλους εσάς που παραβρεθήκατε αψηφώντας τη βροχή.

O Πρόεδρος Δ.Σ. της Κ.Δ.Ε.Π.Α.Π.

Αθανάσιος Μαρινόπουλος

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos