Νοσταλγικά ρεμπέτικα ακούσματα σε μουσική εκδήλωση στη Νάουσα της Πάρου (Βίντεο)

06 Ιουνίου 2016 19:40

Η εκδήλωση με τίτλο «Όλοι οι ρεμπέτες του ντουνιά», η οποία πραγματοποιήθηκε στη Νάουσα το βράδυ της Κυριακής 5 Ιουνίου, στον κατάμεστο από κόσμο αύλειο χώρο της αίθουσας του Αγίου Αθανασίου, ταξίδεψε νοσταλγικά τους θεατές σε ακούσματα που απηχούν τις ρίζες του ελληνικού αστικού λαϊκού τραγουδιού στο διάβα του, από τον 19ο αιώνα μέχρι σήμερα.

Υπό τη διοργάνωση και εκτέλεση της χορωδίας του Συλλόγου Γυναικών Νάουσας σε συνεργασία με το 1ο Πρότυπο Εθελοντικό Κέντρο ΑΜΕΑΙ, η εξαιρετική συναυλία παρουσίασε τραγουδιστικά τις κορυφαίες στιγμές της πλούσιας ρεμπέτικης παράδοσης με την αυθεντικότητα και το σεβασμό που ταιριάζει σε αυτό το σπουδαίο, στιβαρό είδος της μουσικής ελληνικής παράδοσης.
Τη βραδιά πλαισίωναν και δρώμενα αναπαράστασης της εποχής των τραγουδιών, από το χορευτικό συγκρότημα του Ομίλου Νάουσας, τα οποία προσέδωσαν μια νότα θεατρικότητας εμπλουτίζοντας χορευτικά την εκδήλωση.

Οι ρεμπέτικοι ήχοι και τα δρώμενα έφεραν άρωμα νοσταλγίας από άλλες εποχές, το κοινό καταχειροκρότησε την προσπάθεια της χορωδίας και η ωραία μουσική βραδιά έκλεισε με θεατές και εκτελεστές να μιλούν για την επιτυχία και την άψογη διοργάνωση της όμορφης εκδήλωσης.

Ολιγόλεπτο απόσπασμα από την εκδήλωση – αφιέρωμα στο ρεμπέτικο τραγούδι μπορείτε να παρακολουθήσετε σε βίντεο.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos