Παρέλαση τυμπανιστών παραλία Παροικίας Πάρου (Βίντεο)

04 Ιουλίου 2016 15:23

Πρόκειται για ένα διεθνές γκρούπ κρουστών που κινείται σε βραζιλιάνικους ρυθμούς. Η μουσική τους γεννήθηκε στο Salvador της Bahia, στη Βραζιλία. Έχει τις ρίζες της στην Βραζιλιάνικη samba πλαισιώνοντας έτσι κάθε καρναβαλική εκδήλωση στη Βραζιλία.


Ιδρυτής των Batalá είναι ο Giba Gonçalves dos Santos, κρουστός από την Bahia (Olodu m, Muzenza, Male Debale, Jimmy Cliff, Tupi Nago and Kaoma), ο οποίος ξεκίνησε τους Batalá το 1997 στο Παρίσι, όπου διέμενε και σπούδαζε στο Ωδείο του Παρισιού.
Από το Παρίσι οι Batalá εξαπλώθηκαν και σε άλλες πόλεις της Γαλλίας, στο Βέλγιο, στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην Ελλάδα, στην Iσπανία, στην Ολλανδία, στην Αφρική, στην Αυστραλία, στις ΗΠΑ, στην Καραιβική, στο Μεξικό και στην Νότιο Αμερική.

Σήμερα οι Batalá αριθμούν περισσότερους από 1500 κρουστούς (που συνεχώς αυξάνο νται) σε όλον τον κόσμο. Συνολικά 32 μπάντες σε 15 χώρες μεταφέρουν την αυθεντική μουσική και την κουλτούρα του καρναβαλιού της Bahia στο ευρύτερο κοινό.

Οι Batalá μετρούν στο ιστορικό τους έξι δισκογραφικές κυκλοφορίες, με την τελευταία να ηχογραφείται στην Bahia της Βραζιλίας λίγο πριν την έναρξη του καρναβαλιού τον Φεβρουάριο του 2016.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos