“Δε φοβάμαι. Δεν ελπίζω. Είμαι...” - Θεατρική παράσταση

03 Αυγούστου 2016 14:12

Την Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016, στις 21:00, η παράσταση του Μάριου Ιορδάνου “Δε φοβάμαι. Δεν ελπίζω. Είμαι...” για τη ζωή και το έργο του σπουδαίου Νίκου Καζαντζάκη ανεβαίνει στο Θέατρο Λευκών. Μετά το Βερολίνο, τη Ζυρίχη, την Αθήνα και το Παρίσι, το έργο που ενθουσίασε κοινό και κριτικούς έρχεται στην Πάρο για μία μόνο παράσταση.


Το “Δε φοβάμαι. Δεν ελπίζω. Είμαι...” είναι μία σκηνική σύνθεση από τα μεγαλύτερα έργα του κορυφαίου Έλληνα λογοτέχνη και φιλοσόφου Νίκου Καζαντζάκη σε σκηνοθεσία Μάριου Ιορδάνου και θεατρική διασκευή του ίδιου και της Σοφίας Καζαντζιάν με την οποία και πρωταγωνιστεί. Η παράσταση, που έχει συμπεριληφθεί στην εισαγωγή της νέας έκδοσης της Ασκητικής αποτελεί ένα ταξίδι στα αριστουργήματα του Νίκου Καζαντζάκη σε ένα μοναδικό συνδυασμό λόγου, μουσικής, τραγουδιού και χορού.

Ο Μάριος Ιορδάνου, εμπνευστής της ιδέας, πρωτοπαρουσίασε το έργο με τεράστια επιτυχία στο Βερολίνο υπό την αιγίδα των Εκδόσεων Καζαντζάκη και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Η παράσταση έχει ανέβει επίσης στη Ζυρίχη, καθώς και στο Παρίσι, στην αίθουσα Rossini του Δημαρχείου της γαλλικής πρωτεύουσας υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδος. Εκτός από την ευρωπαϊκή του πορεία, το “Δε φοβάμαι. Δεν ελπίζω. Είμαι...” παρουσιάστηκε στην Αθήνα στην Εβδομάδα μνήμης και τιμής για τον Νίκο Καζαντζάκη στο Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας, ενώ συνεχίστηκε για τρεις σεζόν (sold out) στον Πολυχώρο Vault και ανέβηκε στην Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών καθώς και σε Διεθνή Φεστιβάλ της Αθήνας, όπως τα Αισχύλεια.

 

Συντελεστές:
•Διασκευή - Απόδοση κειμένων: Μάριος Ιορδάνου - Σοφία Καζαντζιάν
•Σκηνοθεσία/ Μουσική- Σύνθεση: Μάριος Ιορδάνου
•Παίζουν: Μάριος Ιορδάνου – Σοφία Καζαντζιάν
•Χορογραφίες: Σοφία Καζαντζιάν

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos