Eντυπωσίασε το Μουσικοχοευτικό Συγκρότημα Νάουσας

17 Αυγούστου 2016 13:26

Μια βραδιά όπως αρμόζει στην λαμπρότητα της γιορτής της Παναγίας Εκατονταπυλιανής ήταν η χθεσινοβραδινή στην παραλία της Παροικιάς.

Τα νιάτα της Πάρου, αγόρια και κορίτσια, χορευτές και μουσικοί απ όλο το νησί φόρεσαν παραδοσιακές φορεσιές και κατέβηκαν προς το λιμάνι του νησιού. Με τους ήχους του βιολιού και του λαούτου κάλεσαν τους κατοίκους και επισκέπτες της Πάρου στην κεντρική εκδήλωση που διοργάνωσαν η ΚΔΕΠΑΠ και η Δ. Κοινότητα Παροικιάς. Το πρόγραμμα του Συγκροτήματος παρουσιάστηκε σε δύο μέρη. Στο πρώτο φορεσιές, έθιμα και χοροί της Κύπρου ενώ στο δεύτερο την τιμητική της είχε η παριανή παράδοση με τις όμορφες φορεσιές της και τους χορούς από τον Καλαματιανό, μέχρι τον Συρτό, τον Βουργάρικο και τον Μπάλλο.



Οι μουσικοί, Μαρουσώ Μενέγου βιολί, Χάρης Κόχυλας λαούτο και η Άννα Ρούσσου τραγούδι έπαιξαν και τραγούδησαν με αγάπη για την παριανή παράδοση και ξεσήκωσαν χορευτές και κοινό. Λίγο πριν το τέλος του προγράμματος, οι χορευτές κατέβηκαν από τη σκηνή της εκδήλωσης και παρέσυραν τους θεατές σε νησιώτικο γλέντι. Ακολούθησε ρίψη βεγγαλικών ενώ το μουσικό σχήμα Delaparo συνέχισε τη βραδιά με κέφι και χορό.

 

Με τιμή για την επιτροπή
Υπαπαντή Ρούσσου

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos