Μια εξαιρετική οπερατική παράσταση του διάσημου «IL TROVATORE» του Βέρντι, στις Λεύκες Πάρου! (Βίντεο)

23 Αυγούστου 2016 15:51

Στους μελωδικούς ήχους, ενός από τα σπουδαιότερα μελοδράματα του μεγαλοφυούς Ιταλού συνθέτη όπερας Τζουζέπε Βέρντι, είχαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν όσοι βρέθηκαν το βράδυ της Κυριακής 21 Αυγούστου στο Ανοιχτό Θέατρο των Λευκών στην Πάρο.

Η δημοφιλής όπερα «IL TROVATORE» (Ο Τροβαδούρος), την οποία ζωντάνεψαν επί σκηνής, σε μια νέα, πλησιέστερα προς στη θεατρική απόδοση εκδοχή, η αφηγήτρια Φανή Παλιούρα και οι ήχοι του πιάνου του Πάνου Λουμάκη, γοήτευσε το πολυπληθές κοινό που καταχειροκρότησε παρατεταμένα στο τέλος της παράστασης. Με λιτά οπερατικά μέσα, αφαιρετικούς συνειρμούς και απλά καλλιτεχνικά «εργαλεία», η οπερατική παράσταση στις Λεύκες, κατάφερε να αγγίξει την καρδιά των θεατών, χάρη στην ανυπέρβλητη, έμπλεη συναισθημάτων, συγκινητική μουσική του Βέρντι, που παραμένει κλασική και αξεπέραστη καθώς ρέει ελεύθερα και γλαφυρά ανασυνθέτοντας μια ποικιλία ψυχικών καταστάσεων και ανθρώπινων αισθημάτων.


Η όπερα «IL TROVATORE» γραμμένη το 1853, αποτελεί μια μεγαλειώδη σύνθεση, επηρεασμένη από το καλλιτεχνικό ρεύμα του μουσικού ρομαντισμού, το οποίο υπηρέτησε με συνέπεια ο σπουδαίος Βέρντι που γνώρισε τη ιταλική και διεθνή καταξίωση ως εμπνευσμένος οραματιστής υπέρ του αγώνα για την ελευθερία της πατρίδας του.

Ο ίδιος έγινε σύμβολο της εποχής του καθώς, δημιουργώντας μουσική τεράστιας δυναμικής και πλούσιας θεματολογίας σε ιδέες και πρόσωπα, πραγματοποίησε ζωηρές οπερατικές συνθέσεις που μαγεύουν μέχρι σήμερα το κοινό.

Μαγεμένο και ενθουσιώδες ήταν και το πολυπληθές κοινό στο θέατρο των Λευκών, που είχε την ευκαιρία να «δοκιμάσει» μια εξαίρετη γεύση μουσικής μαγείας από το πλούσιο συναισθηματικά σύμπαν του Βέρντι, το οποίο εξακολουθεί να καθηλώνει και να ανασύρει μύχιες πτυχές της εσώτερης ανθρώπινης ψυχής με απαράμιλλο τρόπο.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos