Οι Κουρσάροι «άλωσαν» τη Νάουσα της Πάρου… Μια εντυπωσιακή βραδιά! (Βίντεο)

25 Αυγούστου 2016 14:42

Η Νάουσα έγινε και εφέτος το επίκεντρο των εορταστικών εκδηλώσεων για τα Εννιάμερα της εορτής της Κοιμήσεων της Θεοτόκου.


Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν το βράδυ της Τρίτης 23 Αυγούστου με το παραδοσιακό Κουρσάρικο Δρώμενο, μια μουσικοχορευτική αναπαράσταση ενός επεισοδίου από την κουρσάρικη ιστορία του τόπου την οποία παρακολούθησε πλήθος κόσμου που είχε συγκεντρωθεί στη Νάουσα.

Χορός, κέφι, ζωντάνια, τραγούδι, πανηγυρικό κλίμα, με επίκεντρο την κουρσάρικη βραδιά στη Νάουσα, με πολύ κόσμο, τον περισσότερο των τελευταίων ετών.
Με αυτό τον τρόπο γιορτάστηκαν όπως κάθε χρόνο τα εννιάμερα της Παναγίας στη Νάουσα με πρωταγωνιστές τη νεολαία του τόπου οι οποίοι αναπαράστησαν χορευτικά ενδεδυμένοι με παραδοσιακές φορεσιές, στιγμές από την κουρσάρικη ιστορία του τόπου σε ένα όμορφο, ζωντανό δρώμενο.

Το γλέντι ξεκίνησε από νωρίς όταν η νεολαία της Νάουσας ξεχύθηκε στα σοκάκια τραγουδώντας και χορεύοντας παραδοσιακά τραγούδια υπό τους ήχους νησιώτικων σκοπών.

Τα πυροτεχνήματα στον ουρανό της Νάουσας που έκαναν τη νύχτα μέρα, έκλεισαν την εκδήλωση αφήνοντας σε όλους τις καλύτερες εντυπώσεις για την άψογη διοργάνωσή της.
Με τη συμμετοχή παριανών και επισκεπτών ο χορός κράτησε μέχρι τις πρώτες μεταμεσονύκτιες ώρες.

Η Νάουσα όμως δεν αποτελεί έναν από τους πιο κοσμοπολίτικους προορισμούς της Πάρου μόνο όταν φορά τα γιορτινά της, τα βράδια, στα περίφημα πανηγύρια της! Πλανεύει με τις πλούσιες ομορφιές της και στο φως της ημέρας, καθώς αποτελεί τον κορυφαίο τουριστικό προορισμό της Πάρου, με τα πανέμορφα σοκάκια της και το απερίγραπτα φημισμένο γραφικό λιμανάκι της. Οι χρυσαφένιες πανέμορφες παραλίες που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από την Νάουσα αποτελούν ιδανικό προορισμό για τους λάτρεις της θάλασσας. Η πρόσβασή στις παραλίες είναι μια εύκολη διαδικασία, είτε οδικώς είτε από την θάλασσα με τα βαρκάκια που ξεκινούν από το λιμάνι της Νάουσας.



Οι διακοπές όμως στη Νάουσα της Πάρου, δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα σε ανέσεις, από άλλες πολυσύχναστες περιοχές! Η Νάουσα τα συνδυάζει όλα!
Ποιος μπορεί όμως να επισκεφτεί τη Νάουσα και να αντισταθεί στην απόλαυση ποιοτικών, γευστικότατων μεζέδων, στα γραφικά, και φημισμένα ταβερνάκια της!
Οι μυρωδιές εκεί, από τα ολόφρεσκα, ψάρια και θαλασσινά σπάνε κυριολεκτικά τη μύτη και ανοίγουν την όρεξη!
Μην παραλείψετε αν βρεθείτε στη Νάουσα να γευτείτε τα ολόφρεσκα ψάρια και την κουζίνα fusion του εστιατορίου «Blue Fish» που βρίσκεται στη μαρίνα της Νάουσας. Οι Ιαπωνικές τεχνικές και γεύσεις του γνωστού chef Γεώργιου Οικονομίδη θα σας καταπλήξουν! (τηλ. κρατήσεων 22840 51874).

Για γνήσια επίσης θαλασσινή γαστρονομική απόλαυση, το ουζερί του Τσαχπίνη (Ουζερί των Ναυτικών), που μυρίζει Ελλάδα είναι must.
Ψάρι, χταπόδι, γούνα, σαλατούρι, μυζήθρα Πάρου και πολλά άλλα γευστικά πιάτα σε συνδυασμό με την τοποθεσία που βρίσκεται το ουζερί, στο γραφικό και πανέμορφο λιμανάκι της Νάουσας θα σας αφήσουν άφωνους!
Ακολουθώντας τα γραφικά σοκάκια της κάντε οπωσδήποτε μια στάση στο εργαστήριο ζαχαροπλαστικής «Χαμηλοθώρης» (το πρώτο εργαστήριο ζαχαροπλαστικής που άνοιξε στην Πάρο το 1967) και έχει σαν στόχο την Παρασκευή γλυκών, παγωτών και παραδοσιακών γλυκών. Όλα τα προϊόντα έχουν κερδίσει την προτίμηση και εμπιστοσύνη των πελατών. Το ζαχαροπλαστείο «Χαμηλοθώρης» θα το βρείτε επίσης και στην πλατεία της Νάουσας καθώς και στον κεντρικό δρόμο (Παροικίας – Νάουσας), στην είσοδο του οικισμού, όπου μπορείτε να έχετε πρόσβαση και με το αυτοκίνητό σας.

Άλλη μια εμπειρία υψηλής γαστρονομικής απόλαυσης είναι το φημισμένο εστιατόριο του «Μάριο» στο λιμανάκι της Νάουσας. Ο Μάριος Τσαχπίνης ξεκίνησε το εστιατόριο του «Mario» στη Νάουσα της Πάρου το 2005. Στο εστιατόριο στο μενού φιγουράρουν τα ντόπια προϊόντα, ντόπια λαχανικά, κρέατα, τυροκομικά και ο κόσμος έχει εκτιμήσει αυτήν την προσπάθεια. Εκτός από τα ψάρια και ότι φρέσκο βγάζει η θάλασσα στο μενού υπάρχουν και προτάσεις με κρέας δικής του παραγωγής. Μια γαστρονομική επίσκεψη στο εστιατόριο του «Μάριο» είναι σίγουρα μια αξέχαστη εμπειρία!

Το παντοπωλείο γεύσεων «Κους – Κους», εστιατόριο, μεζεδοπωλείο έχει τα πάντα και καλύπτει όλες τις γαστρονομικές σας επιθυμίες. Φρέσκο μαγειρευτό φαγητό, μεζέδες για να πιείτε τη σούμα σας, κρέας, ψάρι αλλά κυρίως διάθεση και όρεξη από το προσωπικό του για να απολαύσετε ένα μοναδικό γεύμα ή δείπνο στην κοσμοπολίτικη Νάουσα.

Για τους λάτρεις της Ιταλικής γαστρονομίας σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα την «Pizzarella” στη κεντρική πλατεία της Νάουσας. Σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της Νάουσας η πιτσαρία «Pizzarella» πραγματικά ξεχωρίζει. Οι μυρωδιές από την τραγανή ζύμη ψημένη στο χωριάτικο φούρνο με ξύλα, αποτελούν ιδανική επιλογή για τους λάτρεις του είδους. πίτσες, μακαρονάδες, σαλάτες, ιταλική κουζίνα με αγνά υλικά σε μοναδικές γεύσεις και ποικιλία.
Δεν θα μπορούσε βέβαια και από τη Νάουσα της Πάρου να λείψει η παραδοσιακή Κρητική κουζίνα που εκπροσωπείται επάξια από το εστιατόριο «Μελτέμι». Χρόνια τώρα (και συγκεκριμένα 25) γευόμαστε τις μοναδικές κρητικές συνταγές του Κου Φραντζεσκάκη στην καρδιά της Πάρου, στο λιμάνι της Νάουσας.



Εδώ, εκτός από το φημισμένο γουρουνάκι «Μελτέμι» και την κρητική πίτα «μποξά», θα βρείτες και προϊόντα παραγωγής τους, όπως τσικουδιά, κρασιά και λαχανικά βιολογικής καλλιέργειας. ( τηλ. 22840 51263)
«Καλυψώ Café & Lounge Bar» από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ στο λιμάνι της Νάουσας. Ξεκινήστε τη μέρα σας με ένα καφέ και ολοκληρώστε τη με ένα ποτό στο μoναδικό περιβάλλον του «Καφέ – Καλυψώ» στη Νάουσα. Άψογο και γρήγορο service, μεγάλη ποικιλία στο μενού, προσιτές τιμές, φιλική εξυπηρέτηση.


Όταν ο ήλιος δύσει δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε το café – bar «Sommaripa». Καταπληκτικό περιβάλλον, άψογο service.
Λειτουργεί καθημερινά από τις 11πμ προσφέροντας καφέ, φρέσκους χυμούς, φρέσκα σάντουιτς, παριανή σούμα κ.α., ενώ το βράδυ μπορείτε να απολαύσετε το ποτό σας ή δροσιστικά κοκτέιλ απολαμβάνοντας χαλαρωτική μουσική και τη μοναδική θέα από ψηλά στο λιμανάκι της Νάουσας!

H Πάρος από τις αρχές του 2016 παράγει την δική της μπύρα και το όνομά της είναι «56 isles«. Η μπίρα«56isles» είναι τα 56 μικρά και μεγάλα νησιά των Κυκλάδων και από εκεί δανείστηκε το όνομα της. Χρυσαφένια, αρκετά φρουτώδης για pilsner, γεμάτη γεύση. Φουλ καλοκαιρινή. Αναζητήστε τη σε όλο το νησί και μη διστάσετε να απολαύσετε μια μοναδική εμπειρία γεύσης, επίγευσης και απόλαυσης,

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos