Ταξίδι στις νότες κορυφαίων μουσουργών στο νησί της Πάρου! (Βίντεο + Φωτό)

13 Νοεμβρίου 2016 19:55

Μια σπάνια, μοναδική σε ποιότητα συναυλία, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Πολυγωνικό κτήριο του ΓΕ. Λυκείου Πάρου, είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει το κοινό του νησιού, το βράδυ της Παρασκευής 11 Νοεμβρίου 2016.

Πέντε μουσικοί της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών απαρτίζοντας ένα ορχηστρικό σύνολο αποτελούμενο από μία βιόλα, δύο βιολιά, ένα βιολοντσέλο και ένα κλαρινέτο, ταξίδεψαν τον κόσμο στις μαγευτικές νότες των κορυφαίων και διαχρονικότερων μουσουργών της κλασικής μουσικής, «καθοδηγώντας» τον μελωδικά στον βαθύτατο πλούτο των εκφραστικότερων ανθρώπινων συναισθημάτων.

Οι πέντε εξαιρετικοί μουσικοί, μεταξύ άλλων, ερμήνευσαν έργα των ρομαντικών συνθετών Μπραμς και Μέντελσον καθώς και του κλασικιστή Μπετόβεν, απέδωσαν επίσης μουσικά, ουγγρικό χορό και τάνγκο. Η καλλιτεχνική περιήγηση στις κλασικές παρτιτούρες, ολοκληρώθηκε με έργα του Ν. Σκαλκώτα και συγκεκριμένα με την ερμηνεία κρητικού και κλέφτικου ως μέρους των πρωτοποριακών συνθέσεων του σπουδαίου Έλληνα μουσουργού, ο οποίος καλλιέργησε ένα προσωπικό μουσικό ιδίωμα, συνδυάζοντας μοναδικά, στοιχεία της ελληνικής μουσικής παράδοσης με την κλασική.

Η καταπληκτική συναυλία, ενθουσίασε τον κόσμο που καταχειροκρότησε θερμά τους μουσικούς της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών. Η σπάνια αυτή ζωντανή επαφή του κοινού της Πάρου με ανώτερες μορφές μουσικής σύνθεσης, ήταν αναμφίβολα μια εκλεπτυσμένη αγωγή ψυχής που μόνο η εκλεκτότερη μουσική δημιουργία μπορεί να προσφέρει. 

Κομμάτια που μάγεψαν με το μελωδικό ρυθμό τους υποβάλλοντας τα ευγενέστερα συναισθήματα ή άλλα που συνάρπασαν με το πάθος και το δυναμισμό τους, εμπλούτισαν τον κόσμο των αισθημάτων σε μια μοναδική μέθεξη με την ουσία της κορυφαίας δημιουργικότητας του δυτικού μουσικού πολιτισμού.

Παρακολουθήστε το βίντεο που κλείνει με μια μουσική έκπληξη που επιφύλαξε η ορχήστρα στο παριανό κοινό, στο τέλος της συναυλίας!


Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos