Μια υπέροχη μουσικοχορευτική πανδαισία υπόσχεται το 6ο Φεστιβάλ Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών στη Μάρπησσα Πάρου!

01 Ιουνίου 2017 17:56

Το περίφημο ραντεβού των παριανών αλλά και των επισκεπτών της Πάρου στην όμορφη Μάρπησσα, δίνεται όπως κάθε χρόνο στις αρχές του καλοκαιριού! Για μία ακόμη χρονιά, η πραγματοποίηση ενός συγκινητικού ταξιδιού στις πλούσιες ρίζες της ελληνικής μουσικοχορευτικής παράδοσης είναι γεγονός!

Στις 21:00 το βράδυ του Σαββάτου 3 Ιουνίου, μουσικοί και χορευτές από διάφορες περιοχές της Ελλάδας αλλά και την Πάρο, θα ζωντανέψουν και πάλι την αυθεντική κληρονομιά του ελληνικού πολιτισμού, στο 6ο Φεστιβάλ Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών υπό τον τίτλο «Μες του Αιγαίου... άγγελοι φτερουγίζουν».

Η εκδήλωση που διοργανώνεται από το Σύλλογο Γυναικών Μάρπησσας, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το Δήμο Πάρου, την ΚΔΕΠΑΠ και τη Δημοτική Κοινότητα Μάρπησσας, θα παρουσιαστεί στην πλατεία Παπά – Γιώργη Στάμενα με ελεύθερη για το κοινό είσοδο, ώστε να απολαύσουν όλοι, μια μοναδική περιήγηση στην ανεξάντλητη πηγή της παραδοσιακής χορευτικής και μουσικής κληρονομιάς που διατηρείται έως τις μέρες μας, χάρη στο μεράκι και την αγάπη δραστήριων συλλόγων της ελληνικής επικράτειας.

Στην εκδήλωση «Μες του Αιγαίου... άγγελοι φτερουγίζουν» μουσικές και χοροί που έρχονται από το ελληνικό παρελθόν θα «φτερουγίσουν» στην Πάρο, στην καρδιά του Αρχιπελάγους, για να μαγέψουν «αγγελικά» το κοινό του νησιού.

Στην όμορφη αυτή γιορτή που υπόσχεται την παρουσίαση μιας πανδαισίας ήχων και χορευτικών κινήσεων καταγεγραμμένων στη συλλογική μνήμη, θα συμμετάσχουν ο Σύλλογος Γυναικών Μάρπησσας Πάρου, ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος «Ορφέας», το Χορευτικό Εργαστήρι Νέας Ιωνίας, ο Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος οικισμού εκτελωνιστών Αλίμου, το Λύκειο Ελληνίδων Λαμίας και ο Χορευτικός Όμιλος Οργανισμού Άθλησης και Πολιτισμού του Δήμου Κορυδαλλού. Εξαιρετικοί μουσικοί θα πλαισιώσουν τη βραδιά χαρίζοντας ζωντανά, μοναδικές μουσικές στιγμές, που θα συνοδεύσουν τα χορευτικά σχήματα.

Ραντεβού λοιπόν στη Μάρπησσα το βράδυ του Σαββάτου, γιατί κανείς δεν πρέπει να χάσει την ευκαιρία να χαρεί αυτή τη γιορτή της παράδοσης, το μοναδικό αυτό ταξίδι στα «νερά» ενός πλούσιου χορευτικού θεάματος, εδώ στην Πάρο που το φιλοξενεί για 6η χρονιά, και συγκεκριμένα στη Μάρπησσα, που το έχει κάνει πλέον θεσμό και τόπο ετήσιας συνάντησης των πιο γλυκών ήχων της ελληνικής ιστορικής μνήμης!

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos