Στη Μάρπησσα της Πάρου, στην καρδιά του Αιγαίου «φτερούγισαν» Παραδοσιακοί Ελληνικοί Χοροί! (Βίντεο + Φωτό)

04 Ιουνίου 2017 23:15

Στο 6ο Φεστιβάλ Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών με τίτλο «Μες του Αιγαίου ... άγγελοι φτερουγίζουν» το οποίο πραγματοποιήθηκε στην πλατεία παπά – Γιώργη Στάμενα στη Μάρπησσα το βράδυ του Σαββάτου 03/6, στην Πάρο, στην καρδιά του Αιγαίου, «φτερούγισαν» χοροί ελληνικοί, που κουβαλούσαν στα φτερά τους παραδοσιακούς μουσικούς σκοπούς που άγγιξαν τις ψυχές και τις ανέβασαν ψηλά. Μουσικές και χοροί της Ελλάδας αλλά και περιοχών του μείζονος Ελληνισμού, ανταμώθηκαν και συσφίχθηκαν σε μια ένωση μαγευτική που μύριζε διαχρονική πατρίδα.

Παραδοσιακοί σκοποί και χοροί, συνευρέθηκαν πολιτιστικά, ως ψηφίδες που συναπαρτίζουν, μεταξύ άλλων, την πλούσια και ιδιαίτερη ελληνική μουσικοχορευτική παράδοση.

Χρώματα από παραδοσιακές στολές, αρώματα νοσταλγίας για ιδιαίτερες ή χαμένες πατρίδες, ήχοι πολιτισμικής μνήμης, χορευτικές κινήσεις που έχουν εγγραφεί στο συλλογικό ασυνείδητο, ταξίδεψαν νοερά το πολυπληθές κοινό της εκδήλωσης σε πολλές γωνιές της αυθεντικής πατρίδας, σε εκφάνσεις της ζωντανής ακόμα ελληνικής μουσικοχορευτικής κληρονομιάς.



Η όμορφη εκδήλωση διοργανώθηκε από το Σύλλογο Γυναικών Μάρπησσας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το Δήμο Πάρου, την ΚΔΕΠΑΠ και τη Δημοτική Κοινότητα Μάρπησσας.
Συμμετείχαν πολιτιστικοί – χορευτικοί Σύλλογοι από την Πάρο και πολλά άλλα μέρη της Ελλάδας που ενθουσίασαν τον κόσμο με την άψογη εκτέλεσή τους. Μετά το πέρας της εκδήλωσης, οι εθελόντριες του Συλλόγου Γυναικών Μάρπησσας, προσέφεραν παραδοσιακά εδέσματα στα μέλη των χορευτικών ομάδων και στους μουσικούς ενώ ο χορός και η μουσική συνεχίστηκαν με τη μορφή γλεντιού, μέχρι αργά και έως τις πρώτες πρωινές ώρες.

Οι Σύλλογοι που συμμετείχαν ήταν ο Σύλλογος Γυναικών Μάρπησσας Πάρου, ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος «Ορφέας», το Χορευτικό Εργαστήρι Νέας Ιωνίας, ο Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος οικισμού εκτελωνιστών Αλίμου, το Λύκειο Ελληνίδων Λαμίας και ο Χορευτικός Όμιλος Οργανισμού Άθλησης και Πολιτισμού του Δήμου Κορυδαλλού. 

Η βραδιά ήταν θαυμάσια, το μουσικοχορευτικό ταξίδι από τις ρίζες μας μέχρι τα αστέρια του παριανού ουρανού απολαυστικό, και η Μάρπησσα γοητευτική και φιλόξενη οικοδέσποινα, όπως πάντα.
Η βόλτα στα γραφικά, δαιδαλώδη σοκάκια της ήταν μαζί με την εμπειρία της εκδήλωσης η φυσική ολοκλήρωση της καλοκαιρινής βραδιάς!
Η Μάρπησσα δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις απολαύσεις που χαρίζουν οι άλλες περιοχές της Πάρου. Διαθέτει εκτός από τη φυσική, ανεπιτήδευτη ομορφιά του παραδοσιακού οικισμού της αξιόλογα καταστήματα που θα ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη.

Στη Μάρπησσα μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το εστιατόριο – καφετέρια – μπαρ «Ηδύοσμος».
Η υψηλή αισθητική της παραδοσιακής διακόσμησης σε συνδυασμό με την ποιότητα των εδεσμάτων, ροφημάτων και ποτών, κάνουν τον «Ηδύοσμο» ένα κατάστημα – κόσμημα για τη Μάρπησσα που ισορροπεί ανάμεσα στην αυθεντικότητα και την σύγχρονη εστίαση προσφέροντας ανεπανάληπτες εμπειρίες γεύσης.

Και ως κάτι πιο χρηστικό, θα λέγαμε ότι στη Μάρπησσα βρίσκεται το κατάστημα «Ξυλεμπορική Πάρου». Ένας εμβληματικός χώρος στον τομέα των κατασκευών που ασχολείται με την εισαγωγή και το εμπόριο ξυλείας παντός είδους.
Η μεγάλη ποικιλία, η φιλική εξυπηρέτηση και οι καλές τιμές κάνουν την «Ξυλεμπορική Πάρου» σήμα κατατεθέν της ποιοτικής ξυλείας στην Πάρο.


Αν προτιμάτε όμως μια πιο παραθαλάσσια εξόρμηση, επισκεφθείτε οπωσδήποτε το μαγευτικό και χαλαρωτικό φυσικό σκηνικό που απαρτίζουν το Πίσω Λιβάδι και ο Λογαράς.
Το Πίσω Λιβάδι, ένα από τα ωραιότερα τουριστικά παραθαλάσσια θέρετρα της Πάρου, με το γραφικό λιμανάκι του, ταιριάζει στη νωχελική διάθεση του καλοκαιρού. Απολαύστε εκεί, γευστικότατους, ποιοτικούς ψαρομεζέδες ή ουζομεζέδες πίνοντας χαλαρά το ουζάκι σας στο ουζερί – ψαροταβέρνα «Χάλαρης» πλάι στη δροσιά του κύματος.

Επισκεφθείτε την χρυσαφένια παραλία του Λογαρά για κολύμπι ή ρομαντικούς περιπάτους σε ένα ειδυλλιακό πραγματικά περιβάλλον.

Για κάθε στιγμή της ημέρας στο Λογαρά, προτιμήστε το «Coffee Time», ένα προσεγμένο αισθητικά ποιοτικό κατάστημα, στο οποίο μπορείτε να απολαύσετε από καφέ μέχρι ελαφρύ φαγητό, όλες τις ώρες της ημέρας από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ. Υπέροχη θέα στην παραλία του Λογαρά, καφές, γλυκίσματα και εδέσματα σπιτικά, φτιαγμένα με φροντίδα και αγάπη, κάνουν το «Coffee Time» τον πιο φιλόξενο προορισμό της ημέρας σας any time!

Τα ήσυχα χωριά της Πάρου όπως η Μάρπησσα, το Πίσω Λιβάδι και ο Λογαράς θα σας αποζημιώσουν όμως πλουσιοπάροχα με τις φυσικές ομορφιές και το παραδοσιακό τους χρώμα που σίγουρα θα θελήσετε να μείνετε στην Πάρο, όσο το δυνατόν περισσότερο!

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos