Τα νιάτα της Πάρου γιόρτασαν την Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος στη Νάουσα

07 Ιουνίου 2017 19:43

Μουσική, χορός, Ταραντέλλα και έθιμα των Ελληνόφωνων της Κάτω Ιταλίας

Η πρώτη φετινή καλοκαιρινή εκδήλωση του Μουσικοχορευτικού Συγκροτήματος «Νάουσα Πάρου» είχε σαν βάση τη σύνδεσή της με 5 Ιουνίου, την Παγκόσμια Ημέρα περιβάλλοντος .

Οι μικροί τους Συγκροτήματος παρουσίασαν το δρώμενο «Προστατέψτε τη θάλασσα» προβάλλοντας τα ιδανικά της διατήρησης του περιβάλλοντος καθαρού και μακριά από κάθε στρεβλή ανάπτυξη.
Η εκδήλωση της περασμένης Κυριακής στη Νάουσα τα είχε όλα, νιάτα, μουσική και χορό. Τα τμήματα
μουσικοκινητικής αγωγής, του θεατρικού παιχνιδιού αλλά και του χορού, με συνοδεία ζωντανής μουσικής, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους.

Μικροί και μεγάλοι έδειξαν τι έμαθαν τη χρονιά που πέρασε. Οι λίγο μεγαλύτεροι χόρεψαν χορούς της Σάμου της Θάσου, των Δωδεκανήσων, της Χίου, της Σκύρου και της Ζακύνθου, ενώ οι μεγάλοι Έθιμα και χορούς από την Πάρο.
Μεγάλο αφιέρωμα έγινε στα ξεχωριστά έθιμα, τις φορεσιές και τη μουσική των Ελλήνων της Κάτω Ιταλίας με τραγούδια στην ελληνική διάλεκτο των «γκρίκο».
Όλα αυτά με ζωντανή μουσική, όμορφες φορεσιές και πολλά χαμόγελα. Αυτή την Κυριακή στη Νάουσα μπροστά σε πολύ κόσμο που απήλαυσε το ενδιαφέρον θέαμα.

Για την επιτροπή
Υπαπαντή Ρούσσου

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos