Κρητική βραδιά την Κυριακή στη Νάουσα: Ζωντανή μουσική και χορός, φορεσιές και αναπαράσταση του εθίμου «αρπαγής της νύφης».

14 Ιουνίου 2017 13:34

Μια ιδιαίτερη βραδιά ετοιμάζει εδώ και καιρό το Μουσικοχορευτικό Συγκρότημα της Νάουσας.

Όσοι παρευρεθούν την Κυριακή 18 Ιουνίου, στις 9 το βράδυ στο προαύλιο της εκκλησίας της Παναγίας, στη Νάουσα θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα πρόγραμμα γεμάτο νιάτα, ωραίες παραδοσιακές φορεσιές, ζωντανή μουσική και χορό από τα νησιά Ίμβρο και Τένεδο, Σάμο και Ικαρία, τις Σποράδες και την Πάρο. Ιδιαίτερο, μεγάλο αφιέρωμα θα γίνει στη μεγαλόνησο Κρήτη με φορεσιές από τα Σφακιά και τα Ανώγεια, ραμμένες στο νησί μας, με αναπαράσταση του κωμικού εθίμου «η Αρπαγή της νύφης» από το Μελιδόνι Ρεθύμνου, με χορούς από τα Χανιά, την Κίσσαμο, το Λασήθι και το Ηράκλειο.

Όλα αυτά δοσμένα από νέους και νέες της Πάρου, χορευτές και μουσικούς, χωρίς «εξωτερική βοήθεια» αποδεικνύοντας ότι υπάρχουν ακόμα στην Πάρο εστίες πολιτισμού που μπορούν να παράγουν έργο βασισμένες στις δικές τους δυνάμεις, προσφέροντας στα μέλη του Συγκροτήματος μεγάλη ικανοποίηση αλλά και στους θεατές των εκδηλώσεων ιδιαίτερη ευχαρίστηση για το θέαμα που απολαμβάνουν.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos