Τον Αύγουστο πάμε Μάρπησσα! Εξαιρετικές βραδιές πολιτισμού και πανηγυρικές εκδηλώσεις εορτασμού της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

24 Ιουλίου 2017 14:30

Πλούσιο είναι το πολιτιστικό ημερολόγιο παρουσίασης όμορφων εκδηλώσεων στη Μάρπησσα Πάρου στις αρχές Αυγούστου. Έχουν προγραμματιστεί εξαιρετικές βραδιές πολιτισμού και φυσικά, όπως κάθε χρόνο, στο γραφικό χωριό θα γιορταστεί πανηγυρικά η εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

Για την Πέμπτη 3 Αυγούστου στις 9:00 μ.μ., έχει προγραμματιστεί συναυλία με τίτλο «Μανώλης Χιώτης – Από το ρεμπέτικο στο swing» από τη μουσική ομάδα «Rigas and Sample» στο Πίσω Λιβάδι.

Την Παρασκευή 4 Αυγούστου στις 9:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί μουσική βραδιά υπό τον τίτλο «Με την Ελλάδα Καραβοκύρη» από το Σύλλογο Γυναικών Μάρπησσας στην πλατεία του Χριστού (κάτω Ναός).

Την Δευτέρα 7 Αυγούστου στις 9:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί τιμητική εκδήλωση στη μνήμη της Ευδοκίας Παπουλή στο Μουσείο Γλυπτικής «Νικόλαος Περαντινός».

Την Τρίτη 8 Αυγούστου στις 9:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση του Συλλόγου Μαρπησσαίων και Αρχιλοχιτών με τίτλο «... Ως σεαυτόν...» Παπά – Γιώργη Στάμενα – μνημονικές αναδρομές.

Οι εκδηλώσεις στη Μάρπησσα, θα κορυφωθούν το διήμερο 5 και 6 Αυγούστου οπότε και θα πραγματοποιηθούν, όπως κάθε χρόνο, λαμπρές, πανηγυρικές εκδηλώσεις εορτασμού της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

Το Σάββατο λοιπόν 5 Αυγούστου στις 8:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί Πανηγυρικός Εσπερινός μετ΄ αρτοκλασίας. Την Κυριακή 6 Αυγούστου, ανήμερα της εορτής, στις 7:30 π.μ. θα τελεστεί Όρθρος, στις 9:00 π.μ. Αρχιερατική Θεία Λειτουργία Ιερουργούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Παροναξίας κ.κ. Καλλίνικου και στις 10: 30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί Λιτάνευση της Ιερής Εικόνας.

Το βράδυ τώρα της 6ης Αυγούστου οι γιορτινές εκδηλώσεις θα κορυφωθούν. Στις 9:30 μ.μ. το χορευτικό συγκρότημα του Συλλόγου Γυναικών Μάρπησσας θα παρουσιάσει παραδοσιακούς χορούς. Επίσης, μουσική βραδιά με ζωντανή μουσική θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Παπά – Γιώργη Στάμενα από το παριανό συγκρότημα DELAPARO.
Η βραδιά θα περιλαμβάνει επίσης και παζάρι παραδοσιακών προϊόντων από το Σύλλογο Γυναικών Μάρπησσας αλλά και μπουφέ με παραδοσιακά εδέσματα.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos