Ανακοίνωση Πολιτιστικού Συλλόγου "Σκόπας ο Πάριος" για γιορτή ρεβιθιού

01 Αυγούστου 2017 12:46

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος " Σκόπας ο Πάριος" σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Δήμο Πάρου, την ΚΔΕΠΑΠ και την Κοινότητα Αρχιλοχου πραγματοποίησε στις 29-30 Ιουλίου 2017 στον Πρόδρομο της Πάρου τη "Γιορτή Ρεβιθιού".

Οι διήμερες εκδηλώσεις στέφθηκαν με μεγάλη επιτυχία και με μεγάλη μας χαρά υποδεχτήκαμε όλο τον κόσμο που μας έκανε την τιμή να τις παρακολουθήσει.
Την πρώτη ημέρα της Γιορτής από την προετοιμασία των ρεβιθιών και το άναμμα του παραδοσιακού Ξυλόφουρνου, περάσαμε στην κατασκευή του σκούνταυλου ( παραδοσιακού τσουκαλιού),το ψήσιμο του στραγαλιού με τον παραδοσιακό τρόπο και την επαφή των παιδιών με το ρεβίθι μέσω των κατασκευών.

Την δεύτερη ημέρα υποδεχτήκαμε στο χωριό μας την ομάδα Green Paros όπου με αναλώσιμα υλικά κατασκευάσαμε πιάστρες για τα τσουκάλια. Στη συνέχεια περάσαμε στη Γευσιγνωσια της παραδοσιακής Ρεβιθάδας, όπου νοικοκυρές του χωριού ετοίμασαν με τα δικά τους γαστρονομικά μυστικά η καθεμία, τα ρεβίθια τους κι έπειτα με το ξεφούρνισμα των τσουκαλιών ο κόσμος γεύτηκε την ρεβιθάδα του Προδρόμου.
Και τις δύο ημέρες οι προσκεκλημένοι μας μουσικοί μαζί με τον κόσμο έστησαν ένα παραδοσιακό μουσικό γλέντι μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες...

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε πολύ την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την σημαντική υποστήριξη της. Επίσης, τον Δήμο Πάρου, την ΚΔΕΠΑΠ και την Κοινότητα Αρχίλοχου.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους χορηγούς της εκδήλωσης: Blue Star Ferries, Saint George Hotel, Yria Ceramics, Green Paros, Moraitis winnery, Antiparos Europe Car.
Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Στέλιο Γκίκα που για άλλη μια χρονιά δέχτηκε την πρόσκληση μας και μας τίμησε με τη συμμετοχή του στις εκδηλώσεις μας.
Ευχαριστούμε θερμά τους προσκεκλημένους που επίσης μας τίμησαν με την παρουσία τους και πήραν μέρος στη Γευσιγνωσία και μας έδωσαν τις δικές τους γαστρονομικές απόψεις, τον κ.Ηλία Μαμαλάκη, την κ. Νίκη Μηταρέα, τον κ. Βασίλη Δημαρά.

Ευχαριστούμε τους προσκεκλημένους μας μουσικούς που πλημμύρισαν με τις μουσικές τους όλα τα σοκάκια του χωριού μας και κράτησαν το γλέντι μέχρι το πρωί...
Ευχαριστούμε πολύ την ομάδα Green Paros που συμμετείχε ενεργά στις εκδηλώσεις μας και τις δύο ημέρες.

Ακόμη, ευχαριστούμε πολύ την Βασιλική Παυλάκη, τον Γιώργο Παυλάκη και την Μαριγούλα Ρούσσου για τη συμμετοχή τους, ο καθένας στον τομέα του.
Επίσης, ευχαριστούμε πολύ τον κ. Τάσο Σκαραμαγκά και το parianostypos.gr για την ειδησεογραφική κάλυψη της εκδηλωσης μας.
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την εθελοντική ομάδα της "Γιορτής Ρεβιθιου"( Σ.Καβαλλη -Μαρμαρινου Ε.Τερζη, Π.Δελεντα, Σ.Παυλακη),όπου με την καθοδήγηση της και την σύμπραξη της με το διοικητικό συμβούλιο του Σκόπα στήθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά αυτή η μοναδική εκδήλωση στο νησί της Πάρου.

Τέλος, ευχαριστούμε πάρα πολύ όλους τους συγχωριανούς μας , άντρες και γυναίκες, που για άλλη μια φορά ήταν δίπλα μας σε όσα τους ζητήσαμε, ώστε να πραγματοποιηθούν οι διήμερες εκδηλώσεις μας.

Με εκτίμηση
Tο Διοικητικό Συμβούλιο

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos