Γιορτή Ψαριού στην Αλυκή Πάρου: Μια υπέροχη παραδοσιακή βραδιά που ενθουσίασε τον κόσμο! (Βίντεο)

08 Αυγούστου 2017 22:18

Το βράδυ της Κυριακής 6 Αυγούστου, στην παραλία της όμορφης Αλυκής, πραγματοποιήθηκε μια από τις παραδοσιακότερες γιορτές της Πάρου που ενθουσίασε κυρίως τους έλληνες και ξένους επισκέπτες του νησιού που είχαν την ευκαιρία να τη ζήσουν.

Στη Γιορτή Ψαριού της φιλόξενης Αλυκής, παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί νησιώτικοι χοροί και ο κόσμος μετέπειτα είχε τη χαρά να συμμετάσχει σε ένα όμορφο γλέντι με ζωντανή μουσική, να διασκεδάσει και να χορέψει με την ψυχή του στο ρυθμό του μπάλου, βιώνοντας μια ανεπανάληπτη εμπειρία του τι εστί παραδοσιακό νησιώτικο πανηγύρι!



Τηγανητό ψαράκι και άφθονο κρασί προσφέρθηκαν απλόχερα στον κόσμο καθώς περίπου 160 κιλά μαριδάκι τηγανίστηκε εκείνη την ώρα, παρέχοντας 1500 μερίδες φαγητού! Στην όμορφη βραδιά που πλημμύρισε από νότες της μουσικής παράδοσης του νησιού, ο κόσμος έγινε μια παρέα και γλέντησε με την καρδιά του απολαμβάνοντας μια μοναδική βραδιά κεφιού σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον πλάι στη θάλασσα που αποτέλεσε το ιδανικότερο φυσικό σκηνικό για το νησιώτικο παραδοσιακό πανηγύρι.


Η Αλυκή ως γοητευτική και φιλόξενη οικοδέσποινα που ξέρει να περιποιείται τους καλεσμένους της, άφησε με τις καλύτερες εντυπώσεις τον κόσμο που την επισκέφθηκε για να ζήσει μια ιδιαίτερη βραδιά διασκέδασης συνοδεία ψαριού και ποτού!

Στην κάμερα του psts.gr μίλησαν με ενθουσιασμό έλληνες και ξένοι τουρίστες που βρέθηκαν στη Γιορτή Ψαριού και δήλωσαν τις εντυπώσει τους. Κάποιοι είπαν ότι έρχονται κάθε χρόνο στην Πάρο εδώ και είκοσι χρόνια και η γιορτή της Αλυκής ήταν θαυμάσια, κάποιοι άλλοι ότι άκουσαν τη μουσική και ήρθαν στο πανηγύρι όπου ενθουσιάστηκαν με τα χορευτικά, ενώ κάποιοι δήλωσαν μαγεμένοι από τη θάλασσα, τον καιρό και την ομορφιά της ήσυχης Αλυκής που είναι ξεχωριστή!
Το αλλοτινό γραφικό ψαροχώρι της Αλυκής, που σήμερα έχει εξελιχθεί σε ένα γραφικό και γαλήνιο παραθαλάσσιο θέρετρο είναι εκτός των άλλων, φημισμένο για τις γαστρονομικές απολαύσεις που μπορεί να προσφέρει.

Αν κάνει κανείς μια βόλτα στο γραφικό λιμανάκι της Αλυκής, οι μυρωδιές από ολόφρεσκα θαλασσινά που προέρχονται από την ψαροταβέρνα «Μουράγιο» σπάνε κυριολεκτικά τη μύτη! Νόστιμοι ουζομεζέδες, ποιοτικοί ψαρομεζέδες συνοδεία ούζου ή κρασιού, κάνουν το «Μουράγιο» top προορισμό ψαροφαγίας στο λιμανάκι της Αλυκής με θέα το εκπληκτικό ηλιοβασίλεμά της!

Αν πάλι επιθυμείτε καφεδάκι, γλυκό ή γεύμα, το Café – Εστιατόριο «Μανώλης» ανοιχτό από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ είναι έτοιμο να σας προσφέρει γλυκές ή αλμυρές απολαύσεις πάνω στο κύμα με θέα την απέραντη παραλία της Αλυκής. Αποτελεί τον must προορισμό για χαλαρωτικό καφεδάκι ή ότι άλλο τραβά η όρεξή σας, όλες τις ώρες της ημέρας!

Από την Αλυκή μπορείτε εύκολα αν ακολουθήσετε κάποια δρομάκια και στενάκια να βρεθείτε στο ημιορεινό γραφικό οικισμό της Αγκαιριάς με το απόλυτα παραδοσιακό χρώμα.

Στην Αγκαιριά, πάρτε μια καλή γεύση της παραδοσιακής παριανής αρτοποιίας προμηθευόμενοι ολόφρεσκα, ποιοτικά αρτοσκευάσματα μεγάλης ποικιλίας από τον «Παραδοσιακό Φούρνο της Αγκαιριάς». Φημισμένος σε ολόκληρη την Πάρο, ο φούρνος αυτός, παρασκευάζει γνήσια παριανά προϊόντα με τα αγνά υλικά της παριανής διατροφικής παράδοσης.

Σε ότι πάλι χρειαστείτε για τις κατασκευαστικές εργασίες σας, στην Αγκαιριά βρίσκονται τα «Λατομεία Λουκή Α.Ε.» Αδρανή υλικά, μαρμαρόσκονη και μαρμαροψηφίδα ποιότητας, εγγυάται το συγκεκριμένο λατομείο στην Αγκαιριά της Πάρου.


Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos