Με μεγάλη επιτυχία, κατά γενική ομολογία συμμετεχόντων και επισκεπτών οι Οικινκές διαδρομές Πάρου

12 Σεπτεμβρίου 2017 14:38

Με μεγάλη επιτυχία, κατά γενική ομολογία συμμετεχόντων και επισκεπτών, κάθε ηλικίας και εθνικότητας, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017 η διαδραστική ημερίδα με τον τίτλο: "Οινικές Διαδρομές Παρίων", που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γυναικών Νάουσας Πάρου σε συνεργασία με την δημοσιογράφο-συγγραφέα κυρία Νίκη Μηταρέα, το Οινοποιείο της εταιρείας "Ε. Θ. Μωραΐτης Α.Ε." και Ναουσαίους μικροοινοπαραγωγούς.

Η ημερίδα αποτελεί μια πρώτη προσπάθεια προβολής της οινικής ιστορίας της Πάρου, ανάδειξης της τωρινής οινοπαραγωγής και ενίσχυσης της μελλοντικής πορείας της παραγωγής κρασιού. Αλλά παράλληλα, και μία προσπάθεια προώθησης και ενίσχυσης του "οινικού τουρισμού" αφενός και αφετέρου καθιέρωσης ενός ετήσιου φεστιβάλ αυτού του είδους με πανκυκλαδικό, πανελλαδικό και γιατί όχι, διεθνές ενδιαφέρον.

Στο πρώτο μέρος της ημερίδας οι συμμετέχοντες πήραν μέρος στον τρύγο και το πάτημα των σταφυλιών με παραδοσιακό τρόπο στο κτήμα του κυρίου Κώστα Χασούρη, ο οποίος και τους εξήγησε όλη τη διαδικασία και είχε φροντίσει κάθε λεπτομέρεια με τη βοήθεια της συζύγου του Βάσως, που έδειξε και τη διαδικασία παρασκευής μουσταλευριάς και πετιμεζιού, καθώς και της υπόλοιπης οικογένειάς του!

Στο δεύτερο μέρος ξεναγήθηκαν στο οινοποιείο της οικογένειας Εμμ. Μωραΐτη, ενημερώθηκαν για την ιστορία και την εξέλιξη της αμπελοκαλλιέργειας και της παραγωγής κρασιού στο νησί μας, ενώ δοκίμασαν τα κρασιά παραγωγής τους. Στη συνέχεια παρακολούθησαν μια "εναλλακτική" παρουσίαση του βιβλίου "Με Κρασί και Ελληνικά" της κυρίας Νίκης Μηταρέα (εκδόσεις "Πατάκη"), κατά τη διάρκεια της οποίας η συγγραφέας απάντησε σε ερωτήσεις των παρευρισκομένων, μαγειρεύοντας παράλληλα μία εκ των συνταγών της, που συνόδευσε τα υπόλοιπα πιάτα που είχαν ετοιμάσει τα μέλη του συλλόγου, επίσης βασισμένα στο κρασί! Και, φυσικά, η ημερίδα έκλεισε με δοκιμή των πιάτων και γλέντι με παραδοσιακά μουσικά όργανα, (τσαμπούνα και ντουμπάκι, βιολί και λαούτο).

Διοργανωτές και συμμετέχοντες ανανέωσαν το ραντεβού τους για το Σεπτέμβρη του 2018, ενώ έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2017 ο Σύλλογος Γυναικών Νάουσας Πάρου περιμένει τις ιδέες όλων για δράσεις της επόμενης ημερίδας ή και διημερίδας.
Ο Σύλλογος Γυναικών Νάουσας Πάρου θα ήθελε να εκφράσει τις θερμότερες ευχαριστίες του στους συνδιοργανωτές, χορηγούς, μεταφραστές, μουσικούς κι όλους εκείνους τους εθελοντές που συνέβαλαν στο να πραγματοποιηθεί αυτή η ημερίδα.

Για το Δ.Σ.
του Συλλόγου Γυναικών Νάουσας Πάρου
Ανθούλα Θεοδωράκου

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos