Με ξεκαρδιστική μαύρη κωμωδία, αλληγορικό «παραμύθι» και «μαθήματα» ιδανικής ζωής, κύλησε η 3η μέρα της Συνάντησης Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου στην Πάρο (Βίντεο + Φωτό)

09 Οκτωβρίου 2017 12:54

Την Κυριακή 8 Οκτωβρίου, τρίτη ημέρα της Συνάντησης Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου στην Πάρο, παρουσιάστηκαν τρείς ξεχωριστές θεατρικές παραστάσεις που γοήτευσαν το πολυπληθές κοινό που τις παρακολούθησε.

Στην Αίθουσα του ΕΠΑ.Λ στην Παροικία, η ξεκαρδιστική μαύρη κωμωδία «Αρσενικό και παλιά δαντέλα» του Τζόζεφ Κέσερλινγκ, σκόρπισε άφθονο γέλιο με τις συνεχείς ανατροπές της! Βιτριολικό χιούμορ, κωμικοτραγικά επεισόδια και ρόλοι – πρόκληση, συνέθεταν την κωμικότητα του έργου που παρουσιάστηκε έξοχα από Θεατρικό Όμιλο Άνδρου.


Οι ηθοποιοί, σε πραγματικό ρεσιτάλ ερμηνείας μάγεψαν το κοινό χαρίζοντάς του στιγμές χαράς και ευθυμίας σε όλη τη διάρκεια της παράστασης.
Στη Νάουσα, και συγκεκριμένα στην Αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου παρουσιάστηκε η παράσταση «Κατσαρίδα» του Βασίλη Μαυρογεωργίου από την Πατμιακή Σκηνή.

Το όμορφο, ανάλαφρο, αλληγορικό παραμύθι της υπόθεσης του έργου, πραγματευόμενο από τις απίστευτες και απρόσμενες περιπέτειες μιας κατσαρίδας στον αγώνα της να απομακρυνθεί από όλους και να ζήσει μόνη της στο φεγγάρι, ενθουσίασε και συγκίνησε το κοινό της παράστασης.


Ο μύθος της κατσαρίδας, η οποία μετά από πολλές περιπέτειες ζωής και αναπάντεχες «καλές» και «κακές» γνωριμίες, παρέμεινε προσηλωμένη στο όνειρο της απομόνωσης, γοήτευσε το πολυπληθές κοινό το οποίο μέσα από συμβολισμούς και αλληγορικές διαδρομές «ζωής» καθοδηγήθηκε στη μαγεία της θεατρικής αναπαράστασης ως συστατικού της ίδια της ζωής και των προβληματισμών της.

Οι ηθοποιοί της Πατμιακής Σκηνής που ερμήνευσαν έξοχα τους ρόλους τους, καταχειροκροτήθηκαν από τους πολυάριθμους θεατές που βίωσαν μια εξαιρετική εμπειρία θεατρικής τέχνης απολαμβάνοντας στο έπακρο την σπουδαία παράσταση.

Στην Αίθουσα του Νηρέα στη Νάουσα, δόθηκε η παράσταση «Μαμ» του Σάκη Σερέφα από το Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Λέσβου. «Μαθήματα ζωής» περιελάμβανε το «μενού» του «Μαμ» όταν μια απρόσμενη φιλία ενός μαθητή με το οδηγό σχολικού λεωφορείου γίνεται αφορμή για εξομολογήσεις, συζητήσεις – τροφή για σκέψη και αναζητήσεις περί της ιδανικής ζωής. Μύηση για τον μικρότερο και επαναπροσδιορισμός για τον μεγαλύτερο ήταν τελικά η «γεύση» του «Μαμ»
Ο κόσμος χάρηκε την ωραία παράσταση και χάρισε απλόχερα το χειροκρότημά του στους ηθοποιούς του Θεατρικού Εργαστηρίου Δήμου Λέσβου για την όμορφη ερμηνεία τους.


Τα άτομα που απαρτίζουν τους θιάσους, έχουν καταλύσει στο εξαιρετικό ξενοδοχείο «Poto Paros» κοντά στις Κολυμπήθρες και σίγουρα απολαμβάνουν μια ευχάριστη εμπειρία διαμονής σε ένα υπέροχο περιβάλλον. Ο κόσμος του ερασιτεχνικού θεάτρου του Αιγαίου και όχι μόνο που βρίσκεται στην Πάρο αυτές τις ημέρες, έχει τη δυνατότητα να απολαύσει μοναδικές στιγμές ανάπαυλας στα εξαιρετικά καταστήματα της Πάρου που προσφέρουν τις καλύτερες εμπειρίες γεύσης και χαλάρωσης σε υπέροχο περιβάλλον.


Πρόγραμμα Παραστάσεων 9 Οκτωβρίου 2017

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos