1o Μουσικοθεατρικό Πάρου...Τα Φώτα ανάβουν στη Σκηνή

12 Ιανουαρίου 2018 20:36

Η αλήθεια είναι ότι οι ετικέτες σε κάποιες περιπτώσεις αντενδείκνυται.

Έτσι όποια ονομασία κι αν δώσουμε σε αυτό που επιχειρούμε στη Πάρο, στο ανακαινισμένο αμφιθέατρο του ΕΠΑΛ στη Παροικιά, από 17-24 Ιανουαρίου 2018, σε συνεργασία με τον Δήμο Πάρου και την ΚΔΕΠΑΠ, δεν θα αντικατοπτρίζει την δυναμική της προσπάθειας.
Μιας προσπάθειας που φιλοδοξεί να ενσωματώσει σε ένα φιλόδοξο project μια σειρά καλλιτεχνικές δημιουργίες, με σημεία αναφοράς το θέατρο, τη μουσική, τη λογοτεχνία.
Απέναντι σε ένα απαιτητικό κοινό, όπως αυτό της Πάρου, μέσα σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία, θέλουμε να χτίσουμε ένα διαχρονικό καλλιτεχνικό οικοδόμημα με πρωταγωνιστές αυτούς που χειρίζονται τέχνες και τεχνικές.
Και επειδή έχουμε την τεχνογνωσία και την εμπειρία της ελληνικής περιφέρειας σε σχέση με την «ανάγκη» της να παρακολουθήσει παραστάσεις και συναυλίες με υψηλό καλλιτεχνικό κριτήριο, εκτιμούμε ότι η προσπάθειά μας θα κριθεί θετικά από το σύνολο των Παριανών.
Εξ άλλου και η επιλογή των παραστάσεων μας το υπόσχεται αυτό, καθώς απευθύνονται σε ένα ευρύ κοινό, με διαφορετικό πολιτιστικό υπόβαθρο ίσως και με διαφορετική αισθητική οπτική, σε κάθε περίπτωση όμως με δεδομένες καλλιτεχνικές ανησυχίες και προσανατολισμούς.

Οι παραστάσεις του 1ου Φεστιβάλ είναι οι εξής :

ΤΟ ΚΙΒΩΤΙΟ Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018, ώρα 21.00

Η παράσταση σταθμός που παρουσιάζεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην Αθήνα, στο Studio Μαυρομιχάλη. Το πολυσήμαντο μυθιστόρημα, του Άρη Αλεξάνδρου, ένα από τα καλύτερα της ελληνικής λογοτεχνίας και long seller για πάνω από σαράντα χρόνια, παρουσιάζεται επί σκηνής σε μορφή μονολόγου.
Σκηνοθεσία :Φ. Μακρής, Κλ. Τολόγκου -Ερμηνεύει: Φ. Μακρής.
Τιμές εισιτηρίων: 13 ευρώ γενική είσοδος και 10 μειωμένο (φοιτητικό- ανέργων)

ΣΤΑΜΑΤΙΑ ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ. Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018, ώρα 21.00

Μετά τη μεγάλη επιτυχία στο Θέατρο του Νέου Κόσμου και σε πολλές πόλεις της Ελλάδας για 2 ολόκληρα χρόνια (2014-2016), η «Σταματία, το γένος Αργυροπούλου» επιστρέφει για μία μοναδική παράσταση στην Πάρο Ένα ρεσιτάλ ερμηνείας της Ελένης Ουζουνίδου, που βραβεύτηκε, όπως και η παράσταση, στα θεατρικά βραβεία του περιοδικού ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ 2015.

Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος. Πρωταγωνιστεί η Ελένη Ουζουνίδου.
Τιμές εισιτηρίων: 13 ευρώ γενική είσοδος και 10 μειωμένο (φοιτητικό- ανέργων)

ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΓΚΡΕΚΟ. Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018, ώρα 21.00

Το κύκνειο άσμα του Νίκου Καζαντζάκη, το αυτοβιογραφικό «Αναφορά στον Γκρέκο» σε μια παράσταση που έχει ήδη δημιουργήσει αίσθηση με την αρτιότητα της, τόσο σε σκηνοθετικό, όσο και σε ερμηνευτικό πεδίο.
Σκηνοθεσία- Τάκη Χρυσικάκος. Πρωταγωνιστεί-Τάκης Χρυσικάκος.
Τιμές εισιτηρίων: 13 ευρώ γενική είσοδος και 10 μειωμένο (φοιτητικό- ανέργων)

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΟΡΚΟΛΗ Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018, ώρα 21.00

Μία ξεχωριστή μουσική περιπλάνηση σε έργα του Μ.Θεοδωράκη αλλά και του ίδιου του συνθέτη. Τραγούδι Σοφία Μανουσάκη.
Συνοδεύει η δημοτική χορωδία Πάρου.
Τιμές εισιτηρίων: 15 ευρώ γενική είσοδος και 13 μειωμένο (φοιτητικό- ανέργων)

ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

ΜΠΑΛΟΥ ΓΚΑΛΟΥ ΝΤΑΛΟΥ. Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018

Το συμβολικό, γεμάτο νοήματα, παραμύθι της Έρης Ρίτσου «Μπαλού Γκαλού Νταλού», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ, μετατρέπεται σε θεατρική παράσταση και παρουσιάζεται στους μικρούς μας φίλους υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες της Κωνσταντίνας Νικολαΐδη. Τρεις ταλαντούχες και γεμάτες ενέργεια ηθοποιοί, χρησιμοποιώντας εξίσου τον λόγο, την παντομίμα, το χορό και το τραγούδι, ελευθερώνουν τη φαντασία των παιδιών φέρνοντας τα κοντά στις έννοιες της Φιλίας, της Συνεργασίας και της Αγάπης, τόσο προς την πλάση, όσο και προς τους ίδιους τους εαυτούς τους.

Κυριακή 21 Ιανουαρίου, ώρα 11.30, Άιθουσα «Νηρέας», Νάουσα & ώρα 17.00, Αμφιθέατρο ΕΠΑΛ, Παροικιά

Παίζουν: Κατερίνα Κωνσταντέλλου, Μαγδαληνή Παλιούρα, Αλεξία Στολιδάκη

Τιμές εισιτηρίων: 8 ευρώ γενική είσοδος
Πληροφορίες – Κρατήσεις: Τελλίδου Ρένα 6932-040527

Προπώληση εισιτηρίων
ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΠΟΛΥΧΡΩΜΟ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΠΑΡΟΙΚΙΑΣ 2284022906
ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ – ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ «ΕΚΑΤΟΝΤΑΠΥΛΙΑΝΗΣ» 2284022247
ΕΙΔΗ ΔΩΡΩΝ «ΤΑΝΤΑΝΗΣ» - ΝΑΟΥΣΑ 2284051261

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos