Αναδείχτηκαν οι τυχεροί που κερδίζουν δωρεάν προσκλήσεις για τη θεατρική παράσταση «Αναφορά στον Γκρέκο»

23 Ιανουαρίου 2018 18:02

Η ηλεκτρονική κλήρωση του psts.gr, ανέδειξε τους πέντε τυχερούς που κερδίζουν πέντε μονές δωρεάν προσκλήσεις για να παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση «Αναφορά στον Γκρέκο» που θα παρουσιαστεί την Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018, στις 21:00, στο αμφιθέατρο του ΕΠΑ.Λ. στην Παροικία Πάρου στο πλαίσιο του 1ου Μουσικοθεατρικού Φεστιβάλ Πάρου.

Τα ονόματα των πέντε τυχερών που κέρδισαν τις πέντε δωρεάν μονές προσκλήσεις για την παράσταση είναι τα εξής:

Ειρήνη Περιπάνου
Κατερίνα Χαδούλη
Βασιλική Πασχαλούδη
Μάνος Σαρηγεωργίου
Σταύρος Τσαντιράκης
Το psts.gr, τους εύχεται να είναι πάντα τυχεροί και να απολαύσουν τη σπουδαία αυτή θεατρική παράσταση.

Μην ξεχνάτε ότι συνεχίζετε να δηλώνετε συμμετοχή για τις δωρεάν προσκλήσεις των παραστάσεων που ακολουθούν πατώντας εδώ.

Αναφορά στον Γκρέκο»
Με τον Τάκη Χρυσικάκο
στις 23 Ιανουαρίου
στο Αμφιθέατρο ΕΠΑΛ Παροικιάς

Φωνάζω στη μνήμη να θυμηθεί

«Αλάκερη η ψυχή μου μια κραυγή κι όλο μου το έργο το σχόλιο στην κραυγή αυτή.
Φωνάζω τη μνήμη να θυμηθεί, περμαζώνω από τον αέρα τη ζωή μου, στέκουμαι σαν στρατιώτης και κάνω την αναφορά μου στον Γκρέκο, γιατί αυτός είναι ζυμωμένος από το ίδιο κρητικό χώμα με μένα και καλύτερα απ’ όλους τους αγωνιστές που ζουν η που έχουν ζήσει μπορεί να με νιώσει».
Ν. Καζαντζάκης

Η «Αναφορά στον Γκρέκο», το τελευταίο έργο τού μεγάλου Έλληνα συγγραφέα, θα παρουσιαστεί στις 23 Ιανουαρίου Ένα είδος πνευματικής αυτοβιογραφίας ή, όπως τη χαρακτηρίζει ο ίδιος ο Καζαντζάκης, μια «αναφορά» με τη στρατιωτική έννοια του όρου, σχετικά με τους στόχους του και τις προσπάθειές του. Ξεκινά από τα παιδικά του χρόνια και σταματά στην ημέρα της «κρητικής ματιάς» και στη σύλληψη της Οδύσσειας. Δεν αφηγείται το σύνολο της ζωής του, αλλά παρουσιάζει τους σταθμούς της πνευματικής του πορείας, χωρίς να ακολουθεί την αυστηρή χρονολογική σειρά της πραγματικής του βιογραφίας.
Στην παράσταση πρωταγωνιστεί ο Τάκης Χρυσικάκος, που ερμηνεύει τον Νίκο Καζαντζάκη και πρόσωπα του έργου του, συνομιλεί με τους πρωταγωνιστές του, τον Καπετάν Μιχάλη, τον Αλέξη Ζορμπά, τον Δομήνικο Θεοτοκόπουλο και την ωραία Ελένη του Ομήρου!
Μια παράσταση, που μέσα από τους ήρωες των έργων του Νίκου Καζαντζάκη και τις εξομολογήσεις του (στον παππού του, όπως αποκαλεί τον Ελ Γκρέκο) συναντάμε το μεγαλείο της Ελλάδας και το ανυπόταχτο πνεύμα του ίδιου του συγγραφέα.
Συμμετέχει ο εξαίρετος μουσικός Χρυσοστομος Καραντωνιου, παίζοντας κλασική κιθάρα.
Το πρόγραμμα των παραστάσεων ξεκίνησε από την Κρήτη, τη γενέτειρα του Νίκου Καζαντζάκη, με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και προκάλεσε μεγάλο ενθουσιασμό και συγκίνηση.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Θεατρική προσαρμογή – σκηνοθεσία-εικαστικά: Τάκης Χρυσικάκος
Συνεργάτης - σκηνοθέτης: Εμμανουέλα Αλεξίου
Επιλογές τραγουδιών: Χαϊνης Δημήτρης Αποστολάκης – Γεωργία Νταγάκη
Φωτισμοί: Ντίνος Μεταλίδης

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos