Πάρος: Επίκεντρο του γαστρονομικού πολιτισμού του Αιγαίου για μια ημέρα! - H Αργυρώ μιλάει στην κάμερα του psts.gr (Βίντεο + Φωτό)

04 Ιουνίου 2018 14:14

Μια γιορτή αφιερωμένη στον παραδοσιακό γαστρονομικό πολιτισμό του νησιού, πραγματοποιήθηκε στην Πάρο το απόγευμα της Κυριακής 3 Ιουνίου στην πλατεία της Μαντώς Μαυρογένους στην Παροικία.

Η ενδιαφέρουσα εκδήλωση που περιελάμβανε τοπικά μαγειρέματα και συζήτηση πάνω στην παραδοσιακή διατροφική ταυτότητα της Πάρου, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της δράσης "Οι μαμάδες του Αιγαίου γνωρίζουν καλύτερα - Aegean mamas know best" με αφορμή την ανακήρυξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου από την Ε.Ε. σε "Γαστρονομικό Προορισμό της Ευρώπης για το 2019".

Το πλήθος του κόσμου που παραβρέθηκε στην εκδήλωση, γιαγιάδες, μαμάδες και παιδιά και όλοι σχεδόν οι Σύλλογοι Γυναικών της Πάρου και Αντιπάρου, είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με τη σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου πρέσβη της Γαστρονομικής Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και με μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου ανάμεσα στους οποίους ήταν και ο καταξιωμένος σεφ Κώστας Μπουγιούρης. Στην εκδήλωση επίσης παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα και Γαστρονομίας Νοτίου Αιγαίου κ. Φιλήμονας Ζανετίδης, ο Δήμαρχος Πάρου κ. Μ. Κωβαίος, Αντιδήμαρχοι καθώς και ο Έπαρχος Πάρου - Αντιπάρου και Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Κ. Μπιζάς.


Ο κόσμος και οι σεφ, μαγείρεψαν πιάτα της παραδοσιακής κουζίνας και συζήτησαν αυτά που "Οι μαμάδες του Αιγαίου γνωρίζουν καλύτερα" με απώτερο στόχο την ανάδειξη της τοπικής γαστρονομικής κληρονομιάς με πρώτες ύλες ντόπια προϊόντα όπως αρωματικά φυτά και βότανα, γαλακτοκομικά προϊόντα, μέλι και πολλά άλλα τοπικά διατροφικά είδη ντόπιας παραγωγής.

Η δράση που περιελάμβανε επίσης και την απασχόληση και μύηση των παιδιών στην δημιουργία παραδοσιακών γεύσεων, αποσκοπούσε συνολικά στην εξοικείωση της σύγχρονης οικογένειας με την παραδοσιακή κουζίνα και στην υιοθέτηση ενός υγιεινού προτύπου διατροφής για όλους.

Προετοιμασία και μαγειρέματα παραδοσιακών εδεσμάτων της Πάρου όπως τα ρεβύθια στο τσουκάλι ή ο ζαχαρομπακλαβάς είχαν την τιμητική τους στην όμορφη εκδήλωση που αγκαλιάστηκε με θέρμη από τον κόσμο και ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία!

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos