Εντυπωσιακή εμφάνιση και 2ο Βραβείο για το Μουσικοχορευτικό Συγκότημα "Νάουσα Πάρου" σε διεθνές Φεστιβάλ στην Πολωνία!

21 Ιουλίου 2018 16:07

Μια ακόμα διεθνής συμμετοχή του Μουσικοχορευτικού Συγκροτήματος «Νάουσα Πάρου» ήταν αυτή στο 17ο «Eurofolk», παγκόσμιο φεστιβάλ Χορού και Μουσικής Ζαμόστς Πολωνίας 9 έως 16 Ιουλίου.


Με τον τρόπο αυτό δόθηκε μια μεγάλη ευκαιρία προβολής της χώρας μας αλλά και του νησιού μας μέσα από την παράδοση στον χορό, τη μουσική, τα αναμνηστικά αλλά και το έντυπο υλικό σχετικά με το νησί μας.
Το καλλιτεχνικό αλλά και το οργανωτικό επίπεδο του Φεστιβάλ ήταν ψηλό όπως επιβάλλουν οι όροι της Ουνέσκο και του Διεθνούς Οργανισμού Διοργανωτών φεστιβάλ ( C.I/O.F.F- Unesco) των οποίων το παριανό Συγκρότημα έχει επιλεγεί ως μέλος του ελληνικού τμήματος από το 1994. Συμμετείχαν δέκα χώρες, οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, η Πολωνία, το Περού, η Σλοβακία, η Σερβία, η Πορτογαλία, η Ουκρανία, ο Καναδάς και η Ελλάδα. Το κέντρο των εκδηλώσεων ήταν το Ζάμοστς, πόλη της ανατολικής Πολωνίας, με εξαιρετική αρχιτεκτονική που λέγεται και «Μαργαριτάρι της Αναγέννησης».

Σε όλες τις εκδηλώσεις το παριανό Συγκρότημα γινόταν δεκτό πάντα με ενθουσιασμό από το κοινό, ενώ ξεχωριστές ήταν οι στιγμές που οι χορευτές και οι μουσικοί μύησαν τους Πολωνούς στους ελληνικού χορούς και στα τραγούδια στην πανέμορφη κεντρική πλατεία του Ζάμοστς.

Στις τελετές έναρξης και λήξης μέλη του ελληνικού Συγκροτήματος χόρεψαν μαζί με τους διοργανωτές, πολωνικούς χορούς δείχνοντας πως η τέχνη ενώνει τους λαούς.
Ανταλλαγή δώρων έγινε στο Δημαρχείο του Ζάμοστς ενώ στο καθεδρικό ναό η παριανή αποστολή έψαλλε βυζαντινό ύμνο, συμμετέχοντας στην …πολυεθνική λειτουργία που έγινε το πρωί της Κυριακής 15 Ιουλίου.

Το Βραβείο: Σαν επιστέγασμα των εξαιρετικών εμφανίσεων του Συγκροτήματος ήρθε και η βράβευση με το 2ο Βραβείο καλύτερου ζευγαριού χορευτών στους Σωτήρη Καλπάκογλου και Φαίδρα Ζουμή, μετά από ψηφοφορία μεταξύ όλων των χορευτών και των μουσικών των χωρών που συμμετείχαν στο φεστιβάλ.
Σημαντικές ήταν και οι περιηγήσεις και οι ξεναγήσεις της παριανής αποστολής. Σημαντικότερη η ιστορική επίσκεψη-προσκύνημα στο γερμανικό στρατόπεδο συγκέντρωσης του Β΄ παγκοσμίου πολέμου Μαϊντάνεκ στα περίχωρα της πόλης Λούμπλιν, όπου έχασαν τη ζωή του χιλιάδες αιχμάλωτοι του πολέμου, ανάμεσά τους και πολλοί Έλληνες στους θαλάμους αερίων. Σημαντικές επίσης ήταν οι επισκέψεις σε εντυπωσιακές λίμνες, ποτάμια όπου τα μέλη του Συγκροτήματος είχαν την ευκαιρία να κάνουν κανόε καγιάκ ενώ στην πρωτεύουσα Βαρσοβία επισκέφθηκαν εκτός από τα μνημεία της πόλης και την Ελληνική Πρεσβεία. Εκεί είχαν μια εποικοδομητική συνάντηση στην οποία επαινέθηκε η παρουσία του Συγκροτήματος στην Πολωνία.

Οι μουσικοί της αποστολής ήταν οι: Μαρουσώ Μενέγου, βιολί, Χάρης Κόχυλας, λαούτο, Φένια Θεοφίλου, τουμπελέκι και Μαρκετώ Κρητικού τραγούδι.
Το Μουσικοχορευτικό Συγκρότημα επέστρεψε στην Πάρο φορτωμένο με δώρα αλλά και πολλές όμορφες αναμνήσεις από μια αξιοπρεπή εκπροσώπηση του νησιού και της χώρας μας στο εξωτερικό.
Ευχαριστίες οφείλονται στην Μπλου σταρ αλλά και στον Δήμο για την υλοποίηση της ελληνικής συμμετοχής στην Πολωνία.

Επόμενη εκδήλωση: Κυριακή 22 Ιουλίου, στις 9 μ.μ., προαύλιο της εκκλησίας της Παναγίας Νάουσας, με νέους χορούς και τραγούδια.





Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos