«Διαδρομές στη Μάρπησσα»: Ένα τριήμερο βιωματικό Φεστιβάλ συνάντησης Παράδοσης και Τέχνης στην Πάρο!

27 Αυγούστου 2018 18:04

Πραγματοποιήθηκε για ένατη συνεχή χρονιά το πολιτιστικό – βιωματικό Φεστιβάλ «Διαδρομές στη Μάρπησσα» στο ομώνυμο χωριό της Πάρου από τις 24 – 26 Αυγούστου.


Με τη συμμετοχή πλήθους επισκεπτών οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μια αυθεντική εμπειρία συνάντησης του παραδοσιακού πολιτισμού της Μάρπησσας με σύγχρονες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, το φετινό τριήμερο Φεστιβάλ ήταν αφιερωμένο στο αλάτι που θεωρείται ως ένα από τα πολυτιμότερα αγαθά της ζωής.

Θεματικές διαδρομές και επιλεγμένα σημεία του γραφικού οικισμού του χωριού, αναδείχτηκαν ως σταθμοί ενδιαφέροντος και γνωριμίας με την παραδοσιακή φυσιογνωμία του τόπου ενώ ποικίλες εκδηλώσεις όπως εργαστήρια, διαλέξεις, συναυλίες και εικαστικές εκθέσεις, φώτισαν το νήμα που συνδέει τον παραδοσιακό πολιτισμό της Μάρπησσας με την σύγχρονη καλλιτεχνική έκφραση.



Η επιτυχία του πρωτότυπου αυτού Φεστιβάλ έγκειται στον διαδραστικό του χαρακτήρα καθώς παριανοί και επισκέπτες καλούνται να αλληλεπιδράσουν συμμετέχοντας ενεργά στις δράσεις, τις δραστηριότητες και στα δρώμενα που εκτυλίσσονται μέσα στον παραδοσιακό οικισμό αντλώντας έμπνευση από τη ζωή και τους κατοίκους του.

Την Κυριακή 26 Αυγούστου, το Φεστιβάλ ολοκληρώθηκε με μια μεγάλη μουσική γιορτή παράδοσης. Λαϊκοί οργανοπαίχτες από την Πάρο και την Αντίπαρο περιδιάβηκαν τα σοκάκια του οικισμού με τσαμπούνες και τουμπάκια σκορπώντας στο πέρασμά τους αυθεντικούς ήχους της κυκλαδίτικης μουσικής κληρονομιάς. Ακολούθησε ένα μεγάλο νησιώτικο γλέντι στην πλατεία παπά – Γιώργη Στάμενα από τον Νίκο Οικονομόπουλο και την εκλεκτή μουσική παρέα του και η τελευταία βραδιά του Φεστιβάλ έκλεισε με χορό, τραγούδια και γνήσια νησιώτικη διασκέδαση.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos