«Τα Καπετανέικα»: Ναυτικό υπερθέαμα στον κόλπο της Νάουσας Πάρου! (Βίντεο + Φωτό)

16 Σεπτεμβρίου 2018 18:00

Το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου, ήταν η πιο μεγάλη ημέρα των τριήμερων εκδηλώσεων της συναρπαστικής γιορτής της ναυτοσύνης που φιλοξενήθηκε στη Νάουσα υπό τον τίτλο «Τα Καπετανέικα»!

Ήταν η ώρα που όλα τα υπέροχα αγκυροβολημένα ξύλινα σκαριά στη Μαρίνα της Νάουσας, άνοιξαν «πανιά», έλυσαν κάβους και ξανοίχτηκαν στον κόλπο, δημιουργώντας ένα ανεπανάληπτο ναυτικό υπερθέαμα που έκοβε την ανάσα!
35 περίπου ξύλινα παραδοσιακά σκάφη, όλων των ειδών και τύπων, ιστιοφόρα,, ψαράδικα, εκδρομικά, βγήκαν όλα μαζί στ΄ανοιχτά συμμετέχοντας σε μια υπέροχη κούρσα επίδειξης και ευγενούς συναγωνισμού, αρμενίζοντας για ώρες μέσα στον φυσικό κόλπο της Νάουσας καμαρωτά, γεμίζοντάς τον με συναρπαστικές εικόνες ναυτικής δράσης!


Ο καιρός ήταν καλός, τα πλεούμενα κάτω από τον Σεπτεμβριάτικο ήλιο του Αιγαίου πανέμορφα και εντυπωσιακά, καλούσαν νοερά τον πολύ κόσμο που παρακολούθησε τον αγώνα σε ταξίδια ονείρου και φυγής στην αγκαλιά της θάλασσας. Το θέαμα ήταν άκρως φαντασμαγορικό, καθώς τα ξύλινα σκαριά παράβγαιναν στην ναυτική κούρσα γοητεύοντας το κοινό που τα παρακολουθούσε!

Το απόγευμα μετά την επιστροφή των αγωνιζόμενων σκαφών, έγινε απονομή αναμνηστικών διπλωμάτων και ακολούθησε ένα μεγάλο νησιώτικο γλέντι στην Μαρίνα της Νάουσας.

Συνοδεία φαγητού και ποτού, υπό τους ήχους ζωντανής μουσικής και τραγουδιών, τα πληρώματα των σκαφών και ο κόσμος διασκέδασαν μέχρι αργά τη νύχτα παραδοσιακά, χορεύοντας και ξεφαντώνοντας με αφορμή την όμορφη γιορτή των «Καπετανέικων» και την ολοκλήρωση της θεαματικότατης ναυτικής κούρσας επίδειξης και άμιλλας της δεύτερης ημέρας!

Αν βρεθείτε στη Νάουσα αυτές τις ημέρες μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το εξαιρετικό café «ΚIRANOS» για να χαρείτε πλάι στο κύμα από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ, υπό τους ήχους ατμοσφαιρικής μουσικής, το χαλαρωτικό καφεδάκι σας, αλλά και ολόφρεσκα ελαφρά εδέσματα σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον με υπέροχη θέα!

Top προορισμός επίσης στη Νάουσα είναι το café «PORTO» για όλες τις ώρες της ημέρας, για χαλάρωση, καφεδάκι και γευστικές εξαιρετικές απολαύσεις σε ένα μοναδικό περιβάλλον φιλικής εξυπηρέτησης που υπόσχεται μοναδικές εμπειρίες!
Αν πάλι επιθυμήσετε να πάρετε μια γεύση από τις γαστρονομικές απολαύσεις της περιοχής, επισκεφθείτε το ψητοπωλείο «Τα Κρητικάκια» δίπλα στο γεφυράκι, μπροστά στη θάλασσα, για γευστικούς καλοφτιαγμένους χειροποίητους μεζέδες και σπιτικό κρασί σε ένα μοναδικά φιλόξενο περιβάλλον!

Αν είστε πάλι λάτρης της παραδοσιακής Κρητικής κουζίνας σας έχουμε το must σημείο! Το εστιατόριο «Μελτέμι» στο λιμάνι της Νάουσας προσφέρει απλόχερα, αυθεντικά κρητικά πιάτα φτιαγμένα με μεράκι από συνταγές της παραδοσιακής κουζίνας της Κρήτης!


Έξοχες σπιτικές γεύσεις μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε στη Νάουσα αν επισκεφθείτε το μεζεδοπωλείο – café «Τ΄Ανείποτα» πλησίον της κεντρικής πλατείας. Γευθείτε εκεί εξαιρετικούς ολόφρεσκους παραδοσιακούς μεζέδες, καφέ ή ότι άλλο επιθυμήσετε από το πρωί μέχρι το βράδυ, σε ένα θαυμάσιο περιβάλλον φιλόξενης εξυπηρέτησης!


Αν πάλι θελήσετε να αφήσετε για λίγο τη θαλασσινή Πάρο και ανηφορίσετε στο κέντρο του νησιού στις Λεύκες, σας έχουμε τον κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό της περιοχής! Το εστιατόριο «Αγνάντιο» με την υπέροχη θέα, την άψογη εξυπηρέτηση και τις λαχταριστές ζουμερές κρεατολιχουδιές μεγάλης ποικιλίας, ξεχωρίζει και υπόσχεται γευστικές απολαύσεις που θα σας μείνουν αξέχαστες!
Για τους λάτρεις όμως των ψαροκαταστάσεων υπάρχει ο must προορισμός γεύσης της Αλυκής. Το ουζερί – ψαροταβέρνα «Το Μουράγιο» θα σας προσφέρει φιλόξενα ολόφρεσκους, ποιτικούς ψαρομεζέδες, πλάι στο κύμα, μέσα σε ένα μαγευτικό περιβάλλον με θέα την υπέροχη παραλία της Αλυκής!

 

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos