Πάρος: Ένα κύμα Χριστουγεννιάτικης θαλπωρής πλημμύρισε τον παραδοσιακό οικισμό της Παροικίας! (Βίντεο)

09 Δεκεμβρίου 2018 16:09

Μόλις έπεσε το βράδυ του Σαββάτου 8 Δεκεμβρίου, ο παραδοσιακός οικισμός της πρωτεύουσας της Πάρου πήρε ζωή, λάμποντας από τη γιορτινή διάθεση του τεράστιου πλήθους κόσμου που τον γέμισε ασφυκτικά για να βιώσει τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που φιλοξένησε!

Η ατμόσφαιρα ήταν μαγευτική! Η Λευκή νύχτα των στολισμένων ανοιχτών μαγαζιών της παραδοσιακής κεντρικής αγοράς «συναντήθηκε» με τις έξοχες χριστουγεννιάτικες μελωδίες που πλημμύρισαν τα σοκάκια, καθώς η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Πάρου παρέλασε για ώρα εντός τους, σκορπώντας στο διάβα της νότες γιορτινές και ονειρεμένες!

Σαν κύμα που αγκάλιασε τα σοκάκια, την γραφική αγορά και το Κάστρο, οι μελωδικές φωνές της παιδικής χορωδίας του Δημοτικού Ωδείου Πάρου, της χορωδίας «go CHOIR go» και εκείνης του Ωδείου «Μυθωδία», ακούστηκαν σε χριστουγεννιάτικα τραγούδια δημιουργώντας ένα μοναδικό κλίμα θαλπωρής που μάγεψε τον κόσμο και τον ταξίδεψε στο όνειρο του θαύματος των Άγιων Ημερών!

Ολοζώντανος από πάρα πολύ κόσμο ο οικισμός με φόντο το κατάλευκο φυσικό σκηνικό του, έκανε την γιορτινή νύχτα να φαντάζει ατμοσφαιρική και πανέμορφη! Μικροί και μεγάλοι τον περιδιάβαιναν και στέκονταν στα διάφορα παζάρια που είχαν στηθεί, δέχονταν τα πλουσιοπάροχα κεράσματα και ζούσαν το παραμυθένιο όνειρο της ζεστασιάς που προσφέρουν οι ημέρες των γιορτών.



Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να βρουν το δικό τους «Άστρο Φωτεινό» συμμετέχοντας σε ένα Χριστουγεννιάτικο διαδραστικό παιχνίδι με εκκίνηση την πλατεία της Μαντώς Μαυρογένους ενώ οι μεγαλύτεροι απόλαυσαν στην ίδια πλατεία αργότερα εορταστική μουσική μέχρι αργά.

Πολλές εκπλήξεις όμως περιμένουν όσους επισκεφθούν την πρωτεύουσα της Πάρου και την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου. Δώρα από τον Αη – Βασίλη, τραγούδια και μελωδίες και φυσικά η φωταγώγηση του παραδοσιακού Καϊκιού, μας περιμένουν όλους στην τελευταία ημέρα κορύφωσης των τριήμερων εορταστικών εκδηλώσεων της Παροικίας. Σημειώνεται ότι οι εκδηλώσεις διοργανώνονται από τον Δήμο Πάρου και την ΚΔΕΠΑΠ.

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos