Προβολή ντοκιμαντέρ | «Το σπίτι του Κάιν», σκην. Χρήστος Καρακέπελης

04 Φεβρουαρίου 2019 22:28

Το Φεστιβάλ Πάρου σε συνεργασία με τον πολιτιστικό σύλλογο Αρχίλοχο διοργανώνει την προβολή του ντοκιμαντέρ «Το σπίτι του Κάιν» σκηνοθεσίας Χρήστου Καρακέπελη, το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 20:00 στον Αρχίλοχο.


Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τον σκηνοθέτη Χρήστο Καρακέπελη και την σεναριογράφο Νατάσα Σέγκου.

Σχετικά με την ταινία:

Το σπίτι του Κάιν | ντοκιμαντέρ 2000 | Διάρκεια: 77'

Με θέμα το φόνο και ήρωες 7 καθημερινούς ανθρώπους, δράστες μιας τέτοιας πράξης, "Το Σπίτι του Κάιν" βυθίζεται στις εικόνες, στις αναμνήσεις, στους εφιάλτες, στην πραγματικότητα και στις απόπειρες διαφυγής αυτών των προσώπων από την οριακή κατάσταση στην οποία ζουν. 6 κρατούμενοι, ο δεσμοφύλακάς τους και 1 αποφυλακισμένος, κυκλώνουν ο καθένας με το δικό του τρόπο, την αμετάκλητη πράξη, που ενσαρκώνει το παράλογο και συντρίβει την ύπαρξή τους. Η φυλακή, το νεκροτομείο, το μουσείο εγκληματικών πειστηρίων, τα δικαστήρια, η αστυνομία, τα ερείπια ενός παλιού κάτεργου, τα κελιά που ακόμα δε χτίστηκαν, οι δρόμοι της πόλης, συνθέτουν το πένθος, φέρουν τα ίχνη των προσώπων της ταινίας, αλλά και των αγνώστων που στο επόμενο λεπτό θα βρεθούν στην ίδια θέση. Τα γεγονότα, οι ιδιωτικές λεπτομέρειες απουσιάζουν. "Το Σπίτι του Κάιν" είναι μια διαδρομή στην ανθρώπινη πτώση και την ενοχή, που ο καθένας ζει όπως μπορεί και όπως αντέχει. Ένας θρήνος βουβός φτωχικός και αδέξιος για μια αθωότητα που χάθηκε και αναρωτιέται αν μπορεί να ξανακερδηθεί. Μια καταβύθιση προς τα όρια του ανθρώπου αλλά και τα σύνορα του ντοκιμαντέρ. Η ακροβασία των προσώπων και ακροβασία της φόρμας. Η πραγματικότητα της ψυχής και των αισθήσεων μόνη κινηματογραφική πραγματικότητα και ντοκουμέντο.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos