Ένα Στραγάλι πήρε τον κατήφορο και σώζει τον πλανήτη

31 Ιουλίου 2019 14:30

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27 Ιουλίου στον Πρόδρομο της Πάρου η παιδική θεατρική παράσταση ‘’ Ένα Στραγάλι πήρε τον κατήφορο και σώζει τον πλανήτη’’ ενόψει της 5ης Γιορτής Ρεβιθιού.


Η παιδική θεατρική ομάδα του συλλόγου «Σκόπας ο Πάριος» απαρτίζεται από 19 παιδιά και δημιουργήθηκε στα πλαίσια αυτής της μεγάλης Γιορτής για να ανεβάσει μια πρωτότυπη θεατρική παράσταση.
Η πρωτοτυπία αυτής της παράστασης έγκειται στο ότι η υπόθεση διαδραματίστηκε αφενός σε διαφορετικά σημεία- σκηνές μέσα στο χωριό μας και αφετέρου σε φυσικό –πραγματικό χώρο.
Πρόκειται, λοιπόν, για ένα παιδικό θεατρικό «μεταφερόμενο» δρώμενο, τους 32 ρόλους του οποίου υποδύθηκαν οι 19 μικροί ηθοποιοί μας. Οι πρόβες μας άρχισαν δειλά- δειλά τον Μάιο και τώρα –τέλος Ιουλίου παρουσιάσαμε μια θεατρική παράσταση οικολογικού περιεχομένου και με ήρωα - όπως ταιριάζει σε μια γνήσια Γιορτή Ρεβιθιού- ποιον άλλο; Ένα Στραγάλι!
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους εθελοντές που μας βοήθησαν αλλά και τους χορηγούς μας Ε.Ξ.Π.Α. Α.Ε., Εστιατόριο ‘’ Ο ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ’’, Πανεμπορική Λευκών και Αγροτεχνική Πάρου.

Παυλάκη Βασιλική
Παιδαγωγός Προσχολικής αγωγής

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΣΚΟΠΑΣ

Μετά και την απόλυτη επιτυχία των τριήμερων εκδηλώσεων του Πολιτιστικού συλλόγου μας νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε τους παρακάτω:
Για το Πανηγύρι του Αγίου Παντελεήμονα, 26/7/2019 ευχαριστούμε για τη συνδιοργάνωση τον Δήμο Πάρου, την ΚΔΕΠΑΠ και την Κοινότητα Αρχιλόχου. Ευχαριστούμε τους Μανώλη Δελέντα, Φανούρη Πετρόπουλο, Αντωνία Νικά που μας κράτησαν συντροφιά με τη μουσική τους μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
Ευχαριστούμε τον Νίκο Ρούσσο για την χορηγία του πάγου.
Ευχαριστούμε τον Κυριάκο Λουκή , Προϊστάμενο καθαριότητας του Δήμου για την άμεση ανταπόκριση σε όσα ζητήσαμε.
Ευχαριστούμε όλους τους εθελοντές που μας βοήθησαν για το στήσιμο του Πανηγυριού και βέβαια όλους όσοι μας τίμησαν με την παρουσία τους.
Για το διήμερο της Γιορτής Ρεβιθιού 27/7 - 28/7/2019 ευχαριστούμε για τη συνδιοργάνωση την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Δήμο Πάρου, την ΚΔΕΠΑΠ και την Κοινότητα Αρχιλοχου.
Ευχαριστουμε την ομάδα οργανωσης της Γιορτής Ρεβιθιού, Σπυριδούλα Καβαλλη, Άννα Ρούσσου, Έλενα Τερζή και Πελυ Δελεντα.
Ευχαριστούμε τη Φανή Ρούσσου που δέχτηκε την πρόσκληση μας και ήταν στην παρέα μας φέτος, παρουσιάζοντας τη διατροφική αξία του ρεβιθιού και νόστιμες συνταγές.
Ευχαριστούμε τη Βασιλική Παυλάκη για την οργάνωση- επιμέλεια - σκηνοθεσία της παιδικής παράστασης "Ένα στραγάλι πήρε τον κατήφορο και σώζει τον πλανήτη", που παρουσιάστηκε στα πλαίσια της Γιορτής και βέβαια τους μικρούς ηθοποιούς που πήραν μέρος στην παράσταση. Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Γεωργιάδη και το βρεφονηπιακό σταθμό "Τα δελφινάκια" για τη σημαντική βοήθεια που προσέφεραν στο στήσιμο της παιδικής παράστασης.
Ευχαριστούμε τους Μαριγούλα Ρούσσου και Γιώργο Δ. Παυλάκη για την παρουσίαση του ψησίματος του στραγαλιού με τον παραδοσιακό τρόπο.
Ευχαριστούμε τους χορηγούς της παιδικής παράστασης ΕΞΠΑ Α.Ε. , Εστιατόριο Τσιτσάνη, ΠΑΝΕΜΠΟΡΙΚΗ ΛΕΥΚΩΝ, Αγροτεχνική Πάρου.
Ευχαριστούμε τους μουσικούς που πήραν μέρος και οι οποίοι είναι: Φανούρης Πετρόπουλος, Βασίλης Τριαντάφυλλος, Γιώργος Τάλλαρος, Γιάννης Κυδωνιεύς, Κώστας Πατελης, Ζαχαρούλα Τσαντουλη και η κ. Σοφία Κεφάλα.
Ακόμη ευχαριστούμε την Ζωή και τη Βένια ,οι οποίες βρέθηκαν στη Γιορτή μας κι έγιναν κι εκείνες ένα μαζί με τους υπόλοιπους μουσικούς μας.
Ευχαριστούμε όλους τους εθελοντές που βοήθησαν κατά τη διάρκεια του διημέρου της Γιορτής Ρεβιθιού: Κωνσταντίνα Μουμούρη, Γιώργο Παπανδρεόπουλο, Γιάννη Δελέντα, Άννα& Κυριακή Ρούσσου, Μαρία Λιβανού- Παυλάκη, Χριστίνα Παυλάκη, Αντώνη Μαρμαρινό, Ιωάννα Μαρμαρινού , Πέτρο Γ. Ρούσσο και Ιωσήφ Καλπάκογλου.
Ευχαριστούμε επίσης όλα τα τοπικά μέσα για την προώθηση της εκδήλωσης.
Ευχαριστούμε τον Παριανό Τύπο για τη διήμερη κάλυψη της εκδήλωσης.
Ευχαριστούμε την οικογένεια του Γουλιέλμου Τζανακόπουλου για την "παραχώρηση " του παραδοσιακού φούρνου του Προδρόμου.
Τέλος, ευχαριστούμε ιδιαίτερα τις εξαιρετικές μαγείρισσες του χωριού μας που ανέλαβαν την παρουσίαση και το μαγείρεμα του ρεβιθοκεφτέ, το μαγείρεμα των ρεβιθιων και το σερβίρισμα τους, κ.κ. Ελένη Ραγκούση, Μυρσίνη Δαμια, Σούλα Ραγκούση, Αννεζω Τσιγωνια, Δήμητρα Γαλανού, Γαρυφαλλιά Ρούσσου.
Ευχαριστούμε όλους όσοι παραβρεθήκατε στον Πρόδρομο το διήμερο της 5ης Γιορτής Ρεβιθιού και γνωρίσατε από κοντά τη γαστρονομία του νησιού μας με κύριο συστατικό ...το ρεβίθι.

Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού!
Εκ του διοικητικού

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos