Πάρος: «Ταξίδι» από το κέντρο του Αιγαίου στην Άπω Ανατολή!

18 Αυγούστου 2019 21:37

Μουσικοχορευτική παράσταση από την Πάρο και τη μακρινή Κίνα στην Παροικία!


Είναι γνωστό ότι αν και αποτελούν δύο μακρινούς γεωγραφικά πολιτισμούς της οικουμένης, είναι από τους αρχαιότερους και τους πλέον γόνιμους, μετρώντας χιλιάδες χρόνια παρουσίας και συνεισφοράς στο παγκόσμιο πολιτισμικό στερέωμα. Ο Ελληνικός και ο Κινεζικός πολιτισμός, μακραίωνοι και «αδελφωμένοι» στα νάματα ακατάλυτων αξιών και ιδανικών, «συναντήθηκαν» το βράδυ του Σαββάτου 17 Αυγούστου στην Παροικία!

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών ανταλλαγών που πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και υπό τη διοργάνωση της International Action Art, της ΚΔΕΠΑΠ και του Δήμου Πάρου, παρουσιάστηκε στην πρωτεύουσα της Πάρου, μια μοναδική μουσικοχορευτική συνεύρεση παραδοσιακών Παριανών και Κινέζων χορών που μάγεψε τον κόσμο!Γνώριμα ηχοχρώματα της παράδοσης της Πάρου αλλά και παραδοσιακοί ήχοι της μακρινής Κίνας, πλημμύρισαν την ατμόσφαιρα και μετουσιώθηκαν σε μια χορευτική πανδαισία, ένα γοητευτικό ταξίδι από το κέντρο του Αιγαίου στην Άπω Ανατολή!
Τόσο το χορευτικό συγκρότημα από το Πεκίνο, όσο και ο Χορευτικός Όμιλος Νάουσας Πάρου, εντυπωσίασαν τους θεατές που είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τις χορευτικές παραστάσεις που δόθηκαν με παραδοσιακές ενδυμασίες υπό τους ήχους τοπικών μουσικών νοτών που γοήτευσαν μικρούς και μεγάλους!

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos