Πάρος: Ελληνική μουσικοχορευτική πανδαισία και τοπικά Αποκριάτικα δρώμενα μάγεψαν το κοινό στην Παροικία

23 Φεβρουαρίου 2020 15:13

Μια ιδιαίτερη Αποκριάτικη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 22 Φεβρουαρίου στην αίθουσα του ΕΠΑΛ στην Παροικία.

Σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα, παρουσιάστηκε μια πανδαισία μουσικοχορευτικών παραστάσεων από διάφορα μέρη της Ελλάδας συνοδεία τραγουδιού και Αποκριάτικων δρωμένων και παιχνιδιών που καθήλωσαν το κοινό.

Παραδοσιακές μελωδίες, ήχοι, χρώματα από τοπικές φορεσιές και «αρώματα» τοπικών πολιτιστικών καταβολών, ξύπνησαν μνήμες από ιδιαίτερες και αλησμόνητες πατρίδες δημιουργώντας ένα ζωντανό επί σκηνής υπερθέαμα που έκοβε την ανάσα.
Η συγκίνηση του κόσμου εναλλασσόταν με τη χαρά και το κέφι που ανέδιδαν οι χοροί των έξοχων χορευτικών συγκροτημάτων και των πρωταγωνιστών των Αποκριάτικων δρωμένων που «βούτηξαν» στην πλούσια λαογραφική μας παράδοση και ανέσυραν τους θησαυρούς της πολιτισμικής μας μνήμης.

Ειδικό αφιέρωμα της βραδιάς, αποτέλεσαν οι χοροί και τα δρώμενα της Καππαδοκίας και της Κρήτης.

Θερμά συγχαρητήρια στο Μουσικοχορευτικό Συγκρότημα Νάουσας που μάγεψε το κοινό και το έφερε σε επαφή με την αυθεντική πολιτισμική κιβωτό της πατρίδας μας και τις τοπικές Αποκριάτικες παραδόσεις της!

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos