Καμία πολιτιστική εκδήλωση τον Ιούλιο στην Πάρο. Ερωτηματικό για τις εκδηλώσεις του Αυγούστου…

12 Ιουλίου 2020 15:42

Ένα διαφορετικό πολιτιστικό καλοκαίρι θα ζήσουν φέτος ντόπιοι και επισκέπτες στο νησί της Πάρου. Ένα καλοκαίρι που λόγω της πανδημίας αλλάζει τα όσα ξέραμε αναφορικά με την πραγματοποίηση πολιτιστικών εκδηλώσεων και δράσεων και φέρνει νέα δεδομένα και στην πολιτιστική ζωή του νησιού.


Για φέτος λοιπόν, οφείλουμε να ξεχάσουμε τα πολυπληθή πανηγύρια της παράδοσης και να αρκεστούμε εάν και εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες της πανδημίας τον Αύγουστο, σε πιο ήσυχες, καθιστικές και με λιγότερο κόσμο εκδηλώσεις στις οποίες φυσικά θα τηρούνται οι αποστάσεις μεταξύ των ατόμων που θα τις παρακολουθούν.

Αυτή η νέα πραγματικότητα ορίστηκε στο Δ. Σ. της ΚΔΕΠΑΠ οπότε και αποφασίστηκε να συσταθεί Επιτροπή η οποία θα εξετάσει τις προτάσεις σχετικά με την υλοποίηση εκδηλώσεων κατά το φετινό καλοκαίρι. Η Επιτροπή λαμβάνοντας υπόψη της τις τρέχουσες συνθήκες της πανδημίας, αποφάσισε να μην πραγματοποιηθεί μέσα στον Ιούλιο καμία πολιτιστική εκδήλωση στην Πάρο. Θα συνεδριάσει εκ νέου στα τέλη Ιουλίου, για να αποφανθεί εάν μέσα στον Αύγουστο θα πραγματοποιηθούν κάποιες εκδηλώσεις στο νησί.

Το βέβαιο πάντως είναι ότι στις αποφάσεις της Επιτροπής για τον Αύγουστο, βαρύνοντα ρόλο θα παίξει η επιλογή εκδηλώσεων στις οποίες δεν θα υπάρχει μεγάλος συγχρωτισμός ατόμων και στενή επαφή μεταξύ τους σαν αυτή που υπάρχει στα ζωντανά πανηγύρια με χορό και ξέφρενη μουσική, αλλά θα προτιμηθούν πιο ήρεμες μουσικές εκδηλώσεις στις οποίες το κοινό θα κάθεται με την τήρηση των απαραίτητων αποστάσεων και θα απολαμβάνει ακουστικά και μόνο την εξέλιξή τους.

Είναι γεγονός ότι κάθε χρόνο οι καλοκαιρινές Στιγμές Πολιτισμού στην Πάρο άνοιγαν μια «βεντάλια» ποικίλων όμορφων ζωηρών εκδηλώσεων οι οποίες αποτελούσαν μέρος της σύγχρονης πολιτιστικής ταυτότητας του τόπου και διασκέδαζαν παριανούς και τουρίστες με τρόπο αλησμόνητο.

Τα παραδοσιακά πανηγύρια, οι συναυλίες, οι μουσικοχορευτικές παραστάσεις και τα δρώμενα μπορεί να αναστέλλουν για φέτος την πραγματοποίησή τους λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών της πανδημίας, ωστόσο νέες ηπιότερες μορφές ψυχαγωγίας θα καλύψουν το κενό ενδεχομένως μέσα στον Αύγουστο και εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες, προσφέροντας όμορφες πολιτιστικές στιγμές σε ντόπιους και επισκέπτες.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos