Η Προφορική Ιστορία Ως Αφετηρία Δημιουργικών Διαλόγων Και Καινοτόμων Σχολικών Δράσεων

17 Οκτωβρίου 2021 13:47

Η Ομοσπονδία Παριανών Συλλόγων (Ο.ΠΑ.Σ.) ευχαριστεί την Ένωση Προφορικής Ιστορίας (Ε.Π.Ι.) και τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων για την άμεση ανταπόκρισή τους στην συνδιοργάνωση του σεμιναρίου.

Εκτιμούμε ότι ο αρχικός στόχος που είχε τεθεί για αυτό το βιωματικό επιμορφωτικό σεμινάριο επετεύχθη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Οι εκπαιδευτικοί που το παρακολούθησαν είναι πλέον έτοιμοι να κατευθύνουν σωστά τους μαθητές στην πορεία καταγραφής ιστοριών από μεγαλύτερους ανθρώπους και της συνακόλουθης μελέτης και αξιοποίησής τους με δημιουργικό και εποικοδομητικό τρόπο.

Όλα ήταν άψογα οργανωμένα. Το περιεχόμενο των τριών τρίωρων συναντήσεων υπήρξε πολύ κατατοπιστικό, ενημερωτικό και η κατάρτιση που προσφέρθηκε στους εκπαιδευόμενους άρτια επιστημονική.
Επιπλέον, γέμισε με αισιοδοξία και ελπίδα τους εκπαιδευτικούς μας, αλλά και όλους μας γενικά, για το ότι όσα αναφέρθηκαν μπορούν να γίνουν πράξη και να αποφέρουν θετικά αποτελέσματα.

Ευχόμαστε η συνεργασία με τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης Κυκλάδων, τους εκπαιδευτικούς, την Ε.Π.Ι. και τους κατά τόπους συλλόγους και φορείς να συνεχιστεί ακόμα πιο δυναμικά, ώστε τα θετικά βιώματα που θα προκύψουν για τους μαθητές να συνεισφέρουν στην καλλιέργεια ενός πνεύματος ευσυνειδησίας που θα χαρακτηρίσει και την πορεία τους εκτός σχολείου. Να αποτελέσουν την εφαλτήριο δύναμη για μεγαλύτερη και πιο προσανατολισμένη κοινωνική και πολιτιστική δράση των παιδιών και των νέων.
Οι Νέοι είναι το μέλλον!

 Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.
Νίκος Μαλατέστας

Η Γραμματέας του Δ.Σ.
Μαρία Χανιώτου

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos