Το Μουσικοχορευτικό Νάουσας είναι πάλι εδώ… Μουσική χορός και Θέατρο

10 Απριλίου 2022 20:31

Τρίωρο θέαμα με μουσική και Χορό από διάφορες περιοχές του Ελληνισμού

Δύο χρόνια μετά την εκδήλωση του Φεβρουαρίου 2020, το Μουσικοχορευτικό Συγκρότημα Νάουσας δήλωσε πάλι «παρών» με παρουσίαση όλων των τμημάτων του σε μια βραδιά γεμάτη μουσική , χορούς, δρώμενα και τραγούδια, στην Αίθουσα ΕΠΑΛ, στις 19 Μαρτίου.

Τα νιάτα της Πάρου είχαν την ευκαιρία να εκφραστούν μέσα από τον παραδοσιακό χορό κάτι που τους είχε λείψει πολύ μετά την παρατεταμένη αποχή από τις πρόβες λόγω των υγειονομικών συνθηκών.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε χορούς της Σάμου, Χίου, των Δωδεκανήσων, Κυθήρων, Σποράδων, της Λήμνου, όπως και των ελληνόφωνων της Κάτω Ιταλίας. Ιδιαίτερο αφιέρωμα έγινε στον Μικρασιατικό Ελληνισμό, με αφορμή τα εκατό χρόνια από την Καταστροφή με επίκεντρο την Λέσβο και τα Βουρλά Ερυθραίας. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με κυκλαδίτικους και παριανούς χορούς.

Συμμετείχαν νέοι και νέες απ όλο το νησί δείχνοντας πως η παράδοση παραμένει ακόμα ζωντανή στην Πάρο παρ’ όλες τις δυσκολίες και στηρίζοντας την προσπάθεια του Συγκροτήματος να επιβιώσει μετά την κρίση που διέρχεται ο πολιτισμός στη χώρα μας.

Το Συγκρότημα ευχαριστεί τα μέλη του που το στηρίζουν, παιδιά και ενήλικους, όσους προσέφεραν στην λαχειοφόρο αγορά, όσους παρέστησαν στην εκδήλωση, μεταξύ των οποίων και ο Έπαρχος Πάρου κος Κ. Μπιζάς αλλά και όλους όσους αναγνωρίζουν την προσφορά του στον τόπο.

Οι μουσικοί του συγκροτήματος ήταν οι Ρούσσου Α, Θεοφίλου Φ, Κόχυλας Χ. Πρέκας Αντ., Μενέγος Π.και Σιφναίος Γ.

Θεατρική Ομάδα Νάουσας: Φέτος «Δέκα μικροί στρατιώτες» της Αγκάθα Κρίστι.

Η φετινή παράσταση της Ναουσαίϊκης θεατρικής ομάδας ήταν «παιδί» της πανδημίας…με διαδικτυακές αναγνώσεις και πρόβες για μεγάλο διάστημα. Όλη αυτή η μεγάλη προσπάθεια έγινε παράσταση στα τέλη Μαρτίου και αρχές Απριλίου στη Νάουσα, μεταφέροντας το ιδιαίτερο ύφος της διάσημης Αγγλίδας συγγραφέως στο κοινό της Πάρου. Η Αίθουσα της ομάδας στη Νάουσα, γέμισε πάλι με κόσμο που διψούσε για καλό ερασιτεχνικό θέατρο και οι ηθοποιοί προσπάθησαν και φαίνεται πως τα κατάφεραν να αποδώσουν ένα κλασικό έργο γεμάτο συγκρούσεις και ακραία συναισθήματα.

Στη σκηνοθεσία ήταν η Υπ. Ρούσσουμε βοηθό τον Σωτήρη Καλπάκογλου, στα σκηνικά η Αγκάτα Μαθιέλλη, στην μουσική επιμέλεια η Φένια Θεοφίλου, στο μακιγιάζ η Ζαφειρούλα Σκαραμαγκά, στην εκτέλεση σκηνικού οι Πάνος Παπαδόπουλος, Νίκος Παπαδόπουλος και Γιώργος Αρκουλής στην ρύθμιση ήχου ο Παναγιώτης Μενέγος, στο πρόγραμμα η Ιφιγένεια Παπαντωνάτου, στο βίντεο η Εμμ. Παντελαίου και στους φωτισμούς ο Λευτέρης Μενέγος.

Έπαιξαν με σειρά εμφάνισης οι: Αρσένης Χανιώτης, Σοφία Κουκίδου, Στέλιος Ζουμής, Ελεάνα Σουλαντίκα,

Φίλιππος Κρητικός, Βασίλης Κορτιάνος, Νίκος Χανιώτης, Μαργαρίτα Μαλαματένιου, Γιώργος Ρούσσος και Λευτέρης Διαμαντόπουλος

Η Θεατρική Ομάδα Νάουσας ευχαριστεί όλους όσους στηρίζουν το έργο της όλα αυτά τα χρόνια και δίνει νέο ραντεβού με το παριανό κοινό το φθινόπωρο.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos