Πάρος: Εκδήλωση – συζήτηση με θέμα «Η γυναίκα και οι προκλήσεις στη δημόσια σφαίρα» πραγματοποιήθηκε στην Παροικία (Βίντεο)

15 Οκτωβρίου 2022 17:02

Μια εκδήλωση με θέμα «Η γυναίκα και οι προκλήσεις στη δημόσια σφαίρα» πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 14 Οκτωβρίου στην αίθουσα Γιάγκου Αργυρόπουλου (Πολυγωνικό) του Γενικού Λυκείου Πάρου.

Στην εκδήλωση η οποία έγινε υπό την αιγίδα της Women act κεντρικές ομιλήτριες ήταν 7 γυναίκες που η κάθε μια τους έχει διακριθεί σε έναν τομέα επαγγελματικής ή δημόσιας δράσης.

gynaika 01

Οι 7 ομιλήτριες του πάνελ (Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου Βουλευτής – Πρόεδρος της Βιβλιοθήκης της Βουλής των Ελλήνων, Αργυρώ Μπαρμπαρίγου Σεφ, Μαίη Ζαννή Πρόεδρος Women act, Μαργαρίτα Αργουδέλη Πρόεδρος Κοινότητας Πάρου, Άννα Κάγκανη Πρόεδρος φίλων Κ.Υ. Πάρου, Μαρουλία Κοντού Μουσικός «Μυθωδία», Μαρικίτα Τριανταφύλλου Παιδαγωγός – «Κουδουμεντού») κατέθεσαν τις προσωπικές τους εμπειρίες και τα δικά τους βιώματα σχετικά με τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν στον επαγγελματικό στίβο ή στην πορεία τους ως πρόσωπα της δημόσια σφαίρας, στο πλαίσιο μιας κοινωνίας στερεοτύπων όπου η ισότιμη θέση της γυναίκας αποτελεί στόχο που δεν έχει πλήρως κατακτηθεί.

Την αυλαία της εκδήλωσης, πριν τις κεντρικές ομιλίες, άνοιξαν μαθήτριες του Λυκείου οι οποίες πήραν μέρος σε ένα ορχηστρικό χορευτικό δρώμενο και τοποθέτησαν σε έναν τοίχο της αίθουσας κομμάτι – κομμάτι επικολλημένα χαρτιά με ονόματα και ηλικίες γυναικών, θυμάτων γυναικοκτονίας, οι οποίες δεν πρέπει να ξεχαστούν.

{https://www.facebook.com/parianostypos.gr/videos/843783703639560}

Στην εκδήλωση μίλησαν επίσης εκπρόσωποι των Συλλόγων Γυναικών Παροικίας «Αρηίς», Νάουσας, Μάρπησσας και Αντιπάρου. Χαιρετισμούς επίσης απηύθυναν ο βουλευτής Κυκλάδων κ. Φίλιππος Φόρτωμας και ο Έπαρχος Πάρου – Αντιπάρου κ. Κώστας Μπιζάς.

Την εκδήλωση και τη συζήτηση που ακολούθησε παρακολούθησε αρκετός κόσμος στον οποίο προσφέρθηκαν κεράσματα με την ολοκλήρωσή της.

gynaika 02

gynaika 04

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos