Πάρος – 28η Οκτωβρίου: Ατμόσφαιρα εποχής μέσω της Τέχνης - Μουσικοχορευτικό δρώμενο με αφηγηματικά και θεατρικά στοιχεία στην Παροικία (Βίντεο)

29 Οκτωβρίου 2022 16:44

Το απόγευμα της Παρασκευής 28 Οκτωβρίου, έλαβε χώρα στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου «Αρχίλοχος», μια εξαιρετική καλλιτεχνικά παράσταση που μάγεψε το κοινό καθώς το εισήγαγε μέσω της Τέχνης στο κλίμα μιας έντονης περιόδου που σημάδεψε την νεότερη Ελληνική ιστορία και αφορά στις παραμονές και στα χρόνια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Η παράσταση υπό τον τίτλο «Ένα βράδυ του Οκτώβρη 1940», εξελίχθηκε ως ένα μουσικοχορευτικό χορωδιακό δρώμενο εποχής με στοιχεία αφήγησης και θεατρικότητας. «Ταξίδεψε» τον κόσμο που την παρακολούθησε στην περίοδο του Μεσοπολέμου και του Έπους του ΄40, αισθητοποιώντας καλλιτεχνικά την ατμόσφαιρα εκείνων των χρόνων συνεπαίρνοντάς τον.

Στην επετειακή εκδήλωση πήρε μέρος η χορωδία του «Αρχιλόχου» υπό τη διεύθυνση της κας. Κ. Ανδρεάκου, ενώ συμμετείχαν χορεύοντας η Ομάδα Tango Paros & η Σχολή Λατινικών Χορών «SA».

Ακολούθησε λαϊκή βραδιά με τραγούδια της εν λόγω εποχής στην οποία μέρος οι Αστέριος Ρήγας, Θοδωρής Κρητικός & Γιώργος Χρονόπουλος.

{https://www.facebook.com/parianostypos.gr/videos/655504432649408}

{https://www.instagram.com/tv/CkQ6YIbIqEo/?utm_source=ig_web_copy_link}

@parianostypos Πάρος: Μουσικοχορευτικό δρώμενο εποχής: «Ένα βράδυ του Οκτώβρη 1940» #kyklades #nisia ♬ πρωτότυπος ήχος - Psts..gr

arxiloxos dromeno 01

arxiloxos dromeno 03

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos