Φεστβάλ στο Πάρκο Πάρου

08 Ιουλίου 2023 11:03

Στο μαγευτικό θέατρο του Περιβαλλοντικού και Πολιτιστικού Πάρκου Πάρου, στη μοναδικής φυσικής ομορφιάς χερσόνησο του Άι Γιάννη του Δέτη, θα φιλοξενηθούν και φέτοςμερικές από τις πιο σημαντικές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις του καλοκαιριού, στα πλαίσια του Φεστιβάλ στο Πάρκο 2023.

Στα δεκατέσσερα χρόνια συνεχούς λειτουργίας του, ο θεσμός τουΦεστιβάλ στο Πάρκο, έχοντας αποκτήσει ένα σταθερό κοινό που το ενδιαφέρει η ψυχαγωγία, η ποιότητα, και η πνευματική ανάταση,παραμένει με την στήριξη των χορηγών και των εθελοντών τουη μεγάλη πολιτιστική γιορτή της Πάρου.

Το φετινό Φεστιβάλ, όπως και τα προηγούμενα, ξεκίνησε με καλλιτεχνικές δράσεις τοπικών φορέων που πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία και συνεχίζεται:

-08/07/23.FRANCOABROSETTIQUINTET.ΣΥΝΑΥΛΙΑ JAZZ

Θέατρο Αρχίλοχος, ώρα έναρξης:21.00

Οδιεθνούς φήμης μουσικός Franco Ambrosettiσυμμετέχεικαι διευθύνει τη συναυλία του ομώνυμουκουϊντέτου.Ο Ambrosetti είναι τρομπετίστας της τζαζ, τραγουδιστήςκαι συνθέτης.Έχει συνεργαστεί με πολλούς Αμερικανούς και Ευρωπαίουςμουσικούς σε ηχογραφήσεις και σε τζαζ φεστιβάλ και συναυλίες.

-24/07/23.Οι ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΝΙΛΣ ΧΟΛΚΕΡΣΟΝ.ΠΑΙΔΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο Αρχίλοχος, ώρα έναρξης:21.00.

Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Αδάμης και ο θίασος για παιδιά «ΜαγικέςΣβούρες»,παρουσιάζουν το πολυαγαπημένο , παραμυθένιο έργο της βραβευμένης με Νόμπελ Σέλμα Λάγκερλεφ. Ο σκανδαλιάρης και άτακτος Νιλς, μεταμορφωμένος σε νάνο , ταξιδεύει με ένα σμήνος από αγριόχηνες πάνω από τη γη.Σ΄ αυτό το ταξίδι, ο Νιλς ανακαλύπτει τα μυστικά της φύσης, τη ζωή των ζώων και των πουλιών και μαθαίνει να τα αγαπά, να τα προστατεύει και να τα σέβεται μέσα από περιπέτειες και μοναδικές εικόνες.

-31/07/23.OROSENSEMBLE-ΕΚΛΕΙΨΗ.ΣΥΝΑΥΛΙΑ.

Θέατρο Αρχίλοχος, ώρα έναρξης:21.00.

Το μουσικό σύνολο Oros Ensemble παρουσιάζειένα μουσικό πρόγραμμα το οποίο καλύπτει ένα μεγάλο ιστορικό και γεωγραφικό εύρος. Μουσική από το μπαρόκ και την αναγέννηση έρχεται σε διάλογο με τη σύγχρονη δημιουργία, με βασικό νήμα των έργων την αιώνια "έκλειψη" παρελθόντος και παρόντος Έργα: Γ.Κουμεντάκη, F. Couperin, Α. Κουτσογιάννη.Σε συνεργασία με την Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

-02/08/23. ΜΑΡΙΝΑ ΣΑΤΤΙ.ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Θέατρο Αρχίλοχος, ώρα έναρξης:21.00.

Η Μαρίνα Σάττιπαρουσιάζει ζωντανά όλα τα τραγούδια του πρώτου της δίσκου με τίτλο “YENNA”.Πλαισιωμένη από μια εξαιρετική μπάντα,σε μια σύγχρονη μουσική γιορτή με πολυφωνικές αλχημείες,παρουσιάζει επίσηςτραγούδια από την Ελλάδα,τα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο.Toσύγχρονο συναντά το παραδοσιακό για να εκφραστούνμέσα από την πιο άμεση γλώσσα,τη μουσική.

-06/08/23. «Η ΠΟΡΝΗ ΑΠΟ ΠΑΝΩ».ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Θέατρο Αρχίλοχος, ώρα έναρξης:21.00.

ΗΘεατρική Ομάδα του Συλλόγου ΓυναικώνΝάουσαςΠάρου παρουσιάζει Τοναριστουργηματικό μονόλογοτου ΑντώνηΤσιπιανίτη.

"Η Ερατώ -η νοικοκυρά από κάτω- μιλάει για τον έρωτα, την απόρριψη, την προδοσία, τη βαναυσότητα σε βάρος των γυναικών, τους διεφθαρμένους δημόσιους λειτουργούς, την έλλειψη αυτοεκτίμησης. Με υπομονή και στωικότητα ζει στο περιθώριο, μέχρι την ημέρα που στο από πάνω διαμέρισμα μετακομίζει μια πόρνη. Και τότε….. ‘’

Σκηνοθεσία: Γιώργος Γεμελιάρης. Ερατώ η Ελένη Φωκιανού.

-07/08/23.»Ο ΤΥΧΑΙΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΕΝΟΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ».ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Θέατρο Αρχίλοχος, ώρα έναρξης:21.00.

Με αφορμή το έργο του Ντάριο Φο,η παράσταση ακολουθεί τα χνάρια ενός αρχετυπικού Γελωτοποιού.Μία διαχρονική, δαιμονική, αστεία και επικίνδυνη φιγούρα για κάθε εξουσία και κάθε στερεότυπο. Αρχίζει από τη γέννησή του, τα ταξίδια του στον χώρο και στον χρόνο και καταλήγει στο εδώ και τώρα.

Σκηνοθεσία :Γιάννης Κακλέας.Πρωταγωνιστεί ο Πάνος Βλάχος.

-11/08/23.ΟPERA UNDER THE STARS.ΣΥΝΑΥΛΙΑ.

Θέατρο Αρχίλοχος, ώρα έναρξης:21.00.

Οι σοπράνο Στέλλα Μάρκου, Μωυσίδου Ευδοκία, η μέτζο Σοφία Μάλαμα, οι τενόροι Δημήτρης Σιγαλός, Γιάννης Φίλιας και η χορωδία του ωδείου Μυθωδία υπό τη διεύθυνση της Μαρουλίας Κοντού, τραγουδούν κάτω από τα αστέρια,αγαπημένες μελωδίες της όπερας, στην καθιερωμένη πια εκδήλωση του Φεστιβάλ.Στο πιάνο ο Δημήτρης Γιάκας

-20/08/23.ΑΛΚΙΝΟΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ-ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ.ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Θέατρο Αρχίλοχος, ώρα έναρξης:21.00

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης και η ιστορική μπάντα του σε ένα πρόγραμμα γεμάτο από αγαπημένα τραγούδια, απρόσμενες διασκευές, αυτοσχεδιασμό και επικοινωνία, που παρουσίασαν αυτό τον χειμώνα περιοδεύοντας σε διάφορους κλειστούς χώρους στην Ελλάδα. Μια ηλεκτρική γιορτή μέσα στα δύσκολα της εποχής μας, μια ολοζώντανη επιβεβαίωση της σχέσης μεταξύ των μουσικών και του κοινού, μια πολύτιμη μοιρασιά ψυχής που όλοι χρειαζόμαστε.

-21/08/23. “Tora Collective” LIVE.ΣΥΝΑΥΛΙΑ.

Θέατρο Αρχίλοχος, ώρα έναρξης:21.00

Ο διεθνούς φήμης μπασίστας και συνθέτης Πέτρος Κλαμπάνης , μας υποδέχεται με την ερμηνεύτρια Αρετή Κετιμέ, τον δεξιοτέχνη στο ούτι Θωμά Μελετέα και τον διεθνούς φήμη drummer και παραγωγό ZivRavitz . Ολοι μαζί θα μας οδηγήσουν σε ένα ατμοσφαιρικό μουσικό ταξίδι με τον δικό τους, μοναδικό ήχο, παρουσιάζοντας το project“Tora Collective” του Πέτρου Κλαμπάνη , όπου ένα ιδιαίτερο σύνολο μουσικών και ηχοχρωμάτων γεφυρώνει την ελληνική παράδοση και τον κόσμο της σύγχρονης jazz.

-28/08/23.ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ.ΣΥΝΑΥΛΙΑ.

Άι Γιάννης Δέτης,Προαύλιο Μουσείου.Ώρα έναρξης 22.00.

Ο Γιάννης Ζευγόλης με το βιολί, η Διονυσία Παπούλη στο τραγούδι, η Αγγελική Παρδάλη με το   σαντούρι και ο Ματθαίος Ζευγόλης με το λαούτο, μας οδηγούν σε ήχους και δρόμους   που κληροδότησε το χθες.Σε μουσικές από τις θάλασσες του Αιγαίου, όπως παίζονταν κάποτε στους τόπους καταγωγής μας,τότε που οι άνθρωποι γλεντούσανε την μοίρα τους, μέχρι που να αγγίξει η ψυχή τους ουρανό.

Για ην Επιτροπή του Φεστιβάλ στο Πάρκο 2023,

                                                                                Η πρόεδρος

                                                   Άννα Κορτιάνου -Κάγκανη, μέλος ΔΣ Πάρκου Πάρου

:                                                                                   Τα μέλη

                                                   Βασίλειος Γαβαλάς, Δ/νων Σύμβουλος Πάρκου Πάρου

Μιχάλης Δευτερίγος,ΑντιπρόεδροςΠάρκου Πάρου

                                                   Κατερίνα Μπουραντά,μέλος ΔΣ Πάρκου Πάρου

                                             Μαρία Τριπολιτσιώτου-Τσουνάκη,μέλος ΔΣΠάρκου Πάρου

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos