Πάρος – Άσπρο Χωριό: Oλοκληρώθηκαν οι διήμερες θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις της 17ης Μικρασιατικής Συνάντησης Πάρου (Βίντεο)

11 Σεπτεμβρίου 2023 14:49

Διήμερες ήταν οι πλούσιες θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Άσπρο Χωριό, στο πλαίσιο της 17ης Μικρασιατικής Συνάντησης Πάρου.

Τη Μικρασιατικής Συνάντηση, συνδιοργάνωσαν ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Ατλαντίς» Άσπρου Χωριού, το Μουσικοχορευτικό Συγκρότημα «Νάουσα Πάρου», ο Σύλλογος Μαρπησσαίων και Αρχιλοχιτών Πάρου, η Ενορία Άσπρου Χωριού και η ΚΔΕΠΑΠ.

Το βράδυ της Κυριακής 10 Σεπτεμβρίου, δεύτερη και καταληκτική ημέρα των εκδηλώσεων, παρουσιάστηκε η μουσικοχορευτική παράσταση με τίτλο «Μουσικοχορευτικά Χρώματα της Ανατολής» που περιελάμβανε τραγούδια και χορούς της Ερυθραίας, της Προποντίδας, της Ίμβρου, της Θράκης και των Κυκλάδων, με τη συμμετοχή του Μουσικοχορευτικού Συγκροτήματος «Νάουσα Πάρου» και του Λυκείου Ελληνίδων Σύρου.

Σημειώνεται ότι η συμμετοχή του Πολιτιστικού Συλλόγου «Δημήτριος Σβορώνος» Σβορώνου Πιερίας ματαιώθηκε λόγω της διακοπής κυκλοφορίας εξαιτίας των πλημμυρισμένων περιοχών στη Θεσσαλία.

Ο κόσμος καταχειροκρότησε την όμορφη μουσικοχορευτική παράσταση που παρουσιάστηκε η οποία ξύπνησε μνήμες από τις αλησμόνητες χαμένες πατρίδες, και η 17η επιτυχημένη Μικρασιατική Συνάντηση Πάρου έληξε με την επίγευση της συγκίνησης και της νοσταλγίας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος, ο Δήμαρχος Πάρου κ. Μ. Κωβαίος, ο Έπαρχος Πάρου – Αντιπάρου κ. Κ. Μπιζάς, ο επικεφαλής της παράταξης της μειοψηφίας κ. Κ. Ροκονίδας, καθώς και αρκετοί εκπρόσωποι τοπικών αρχών, φορέων και συλλόγων του νησιού.

{https://www.youtube.com/watch?v=gfqmj0eAYZw}

{https://www.youtube.com/watch?v=kP-9DKmOJV8&feature=youtu.be}

{https://www.youtube.com/watch?v=2mu9LL8SiDc}

{https://www.youtube.com/watch?v=WMeMtJe0Jto}

aspro xorio mikrasiatiki 102

aspro xorio mikrasiatiki 103

aspro xorio mikrasiatiki 104

aspro xorio mikrasiatiki 105

@parianostypos 17η Μικρασιατική συνάντηση στην Πάρο #παρος #νησιά #κυκλάδες ♬ πρωτότυπος ήχος - Psts..gr

{https://www.instagram.com/p/CxBfBczrZQC/?utm_source=ig_web_copy_link&igshid=MzRlODBiNWFlZA==}

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos