Πάρος: Σάτιρα και προβληματισμός σε μια εξαιρετική θεατρική παράσταση! – «Πάει» Σύρο μαζί με άλλες 4 παριανές θεατρικές ομάδες!

23 Οκτωβρίου 2023 00:25

Ήταν από τις φορές, που μια ολοκληρωμένη ερασιτεχνική θεατρική δουλειά δεν είχε να ζηλέψει τίποτα από τις επαγγελματικές του είδους της!

Στην Πάρο και συγκεκριμένα στην αίθουσα του ΕΠΑΛ στην Παροικία, παρουσιάστηκε το απόγευμα της Κυριακής 22 Οκτωβρίου, η έξοχη μαύρη κωμωδία «Ο Θεός της σφαγής» από τη θεατρική ομάδα του Π.Σ «Αρχίλοχος».

Το επιτυχημένο και πολυβραβευμένο αυτό έργο της σύγχρονης παγκόσμιας δραματουργίας με συγγραφέα τη Γιασμίνα Ρεζά, σε μετάφραση Γιώργου Βούρου, αποδόθηκε μοναδικά από τη θεατρική ομάδα του «Αρχιλόχου» αποτελώντας συνολικά μια καλοδουλεμένη παράσταση με δυνατές ερμηνείες, υποκριτική ζωντάνια και ενέργεια επί σκηνής και εναλλαγές σατιρικών και δραματικών στιγμών που έφερναν γέλιο και προβληματισμό ταυτόχρονα.

Η υπόθεση εκτυλίσσεται σε ένα αστικό σαλόνι όπου τέσσερις γονείς, δύο ζευγάρια, συναντιούνται για να επιλύσουν ήρεμα, πολιτισμένα και ώριμα έναν έντονο διαπληκτισμό που συνέβη σε τόπο παιχνιδιού μεταξύ των δύο εντεκάχρονων παιδιών τους.

Στη ροή της συζήτησης ωστόσο, οι τέσσερις ήρωες χάνουν την ψυχραιμία, την ωριμότητα και τον καθωσπρεπισμό τους, οι «μάσκες» του πολιτισμού πέφτουν αποκαλύπτοντας τα ψυχικά τους σκοτάδια και τα ταπεινά τους ωμά ένστικτα μέσα από συγκρούσεις, εκρήξεις και γελιοποιήσεις κωμικοτραγικές.

Η συγκλονιστικά επίκαιρη παράσταση, αποτελώντας μια αριστοτεχνική ανατομία χαρακτήρων που καταλήγουν από τη σύμβαση του κοινωνικού καθωσπρεπισμού στον «άγριο» πρωτογονισμό με νικητή «Το Θεό της σφαγής», διασκέδασε αλλά και προβλημάτισε το κοινό μεταδίδοντας δυνατά, σύγχρονα μηνύματα.

Οι συντελεστές της, οι οποίοι απέσπασαν το θερμότατο χειροκρότημα του κόσμου είναι οι εξής:

Ηθοποιοί:

Χάρης Αργυρός: Μισέλ

Ελένη Δερμεντζόγλου: Βερονίκη

Γωγώ Σωτηράκου: Ανέτ

Νίκος Μονδρέας: Αλαίν

Σκηνοθεσία: Νίκος Συνόδης – Γιώργος Γεμελιάρης

Βοηθός Σκηνοθέτη: Δημήτρης Μακράς

Τεχνική Υποστήριξη: Θεολόγος Πέντες

Φροντιστήριο: Ρίτσα Κουμούτση

Πάρος: Συν – διαμόρφωσε το μέλλον του νησιού! – Πάρε τώρα μέρος στη νέα Δημοσκόπηση του psts.gr!

theos sfagis 101

Το έργο θα παρουσιαστεί στο θέατρο «Απόλλων» στην Ερμούπολη της Σύρου στις 2 Νοεμβρίου στο πλαίσιο της 34ης Συνάντησης Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου που θα διεξαχθεί στη Σύρο (26 Οκτωβρίου – 6 Νοεμβρίου).

Στη γιορτή αυτή της τέχνης του ερασιτεχνικού θεάτρου στον Αιγιακό χώρο, το νησί της Πάρου έχει την τιμή να εκπροσωπείται ως η πολυπληθέστερη νησιωτική συμμετοχή, καθώς 5 παριανές ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες θα παρουσιάσουν παραστάσεις τους στη Συνάντηση!

theos sfagis 102

ΣΑΒΒΑΤΟ - 28/10 - 17:00  
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΑΡΠΗΣΣΑΣ ΠΑΡΟΥ
«Η ΔΕ ΓΥΝΗ ΝΑ ΦΟΒΗΤΑΙ ΤΟΝ ΑΝΔΡΑ» – ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΖΑΒΕΛΑΣ, 1.40’
ΛΥΚΕΙΑ, ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥΛΟΥΠΗ

ΠΕΜΠΤΗ - 2/11 - 18:30
“ΑΡΧΙΛΟΧΟΣ” ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΟΥ - «Ο ΘΕΟΣ ΤΗΣ ΣΦΑΓΗΣ» – ΓΙΑΣΜΙΝ ΡΕΖΑ, 1.15’ - ΘΕΑΤΡΟ ΑΠΟΛΛΩΝ

ΣΑΒΒΑΤΟ - 4/11
19:00     Α.Μ.Ε.Σ. ΝΗΡΕΑΣ «Ο ΔΕΞΙΟΧΕΙΡΑΣ» – ΔΙΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ «A BEHANDING IN SPOKANE» TOY MARTIN McDONAGH, 1.15’     4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΚΥΡΙΑΚΗ - 5/11
20:30     ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΝΑΟΥΣΑΣ ΠΑΡΟΥ «ΚΕΪΚ» – ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΙΔΗΣ, 1.10′ ΘΕΑΤΡΟ ΑΠΟΛΛΩΝ

22:00     ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΝΑΟΥΣΑΣ ΠΑΡΟΥ «Η ΠΟΡΝΗ ΑΠΌ ΠΑΝΩ» – ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΣΙΠΙΑΝΙΤΗΣ, 1.25′ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ

Δείτε εδώ το πλήρες πρόγραμμα των παραστάσεων - 34η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου

theos sfagis 104

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos