Οι δύο «Νάουσες» χόρεψαν και πάλι μαζί στις εκδηλώσεις «Νάουσα[Ημαθίας]-Αποκριά 2024», «Πυρσός» Νάουσας Ημαθίας και Μουσικοχορευτικό Συγκρότημα Νάουσας Πάρου

21 Μαρτίου 2024 17:52

Πέρασαν χρόνια μετά την τελευταία συνάντηση των δύο Συλλόγων. του Μουσικοχορευτικού Συγκροτήματος «Νάουσα Πάρου» και Πυρσού Νάουσας Ημαθίας, από τότε που οι δύο Σύλλογοι αποφάσισαν να αδελφοποιηθούν και να προχωρήσουν σε ουσιαστική συνεργασία και κοινές πολιτιστικές δράσεις και ανταλλαγές το «μακρινό» 1993,.

Οι αντίστοιχοι Ο.Τ.Α. των δύο περιοχών, ο Δήμος Νάουσας Ημαθίας και η τότε Κοινότητα Νάουσας Πάρου είχαν ακολουθήσει τη συνεργασία αυτή. Σήμερα η Κοινότητα Νάουσας, είναι ενταγμένη στον ενιαίο Δήμο του νησιού, οπότε και η σχέση αδελφοποίησης μπορεί να συνεχιστεί και στο επίπεδο αυτό.
Το παριανό Συγκρότημα αποδέχθηκε πρόσκληση του «Πυρσού» Νάουσας για συμμετοχή στις εκδηλώσεις της Νάουσας Ημαθίας την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς, καθώς αποτελούν και οι δύο φορείς μέλη του ελληνικού τμήματος του Διεθνούς Οργανισμού Διοργανωτών Φεστιβάλ CIOFF®, τμήματος της Ουνέσκο. Πρόεδρος του ελληνικού τμήματος του οργανισμού είναι ο κ. Κων/νος Ιωαννίδης, μέλος του «Πυρσού» Νάουσας Ημαθίας.

Η συμμετοχή των Ναουσαίων της Πάρου ενθουσίασε τους αντίστοιχους του βορρά αλλά και στους πάρα πολλούς επισκέπτες της όμορφης μακεδονικής πόλης. Η φιλοξενία του «Πυρσού» με επικεφαλής τον πρόεδρό του κο Χρ. Μπαντή ήταν άψογη. Η παριανή μουσική, ο χορός και οι φορεσιές έκαναν αισθητή την παρουσία τους στους δρόμους και τις πλατείες τη ηρωϊκής πόλης , στα πλαίσια του εθίμου «Γενίτσαροι και Μπούλες». Από την πλευρά τους οι νησιώτες έζησαν από κοντά όχι μόνο τη μοναδική εμπειρία του εθίμου αλλά και μιας
ολόκληρης πόλης που το διοργανώνει με βαθιά πίστη και σεβασμό στην παράδοσή της. Οι παριανοί μουσικοί και χορευτές από την πλευρά τους έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για να εκπροσωπήσουν όσο το δυνατόν καλύτερα την παράδοση και τον πολιτισμό της Νάουσας και ολόκληρου του νησιού της Πάρου. Οι μουσικοί ήταν οι : Μαρουσώ Μενέγου και Γιάννης Σιφναίος βιολί, Παναγιώτης Μενέγος λαούτο και Χάρης Κόχυλας τουμπελέκι.

mousiko xoreutiko 201

Με αφορμή την παρουσία του παριανού Συγκροτήματος στην μακεδονική πόλη πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας του με τον Δήμαρχο Νάουσας Ημαθίας, το Σάββατο 16 Μαρτίου κατά την οποία ενισχύθηκε η επαναδραστηριοποίηση της αδελφοποίησης των δύο πόλεων, σε διάφορες δράσεις, πολιτιστικού, κοινωνικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα. Στην συνάντηση αυτή συμμετείχε και αντιπροσωπεία του πολιτιστικού συλλόγου «Πυρσός» Νάουσας Ημαθίας. Σημαντική ήταν η στιγμή της συνομιλίας των δύο Δημάρχων, της Νάουσας
Ημαθίας κ. Νίκου Κουτσογιάννη και της Πάρου κ. Κώστα Μπιζά, όπου υπάγεται η Κοινότητα Νάουσας Πάρου, μετά από πρωτοβουλία της εκπροσώπου του Μουσικοχορευτικού Συγκροτήματος Νάουσας κας Υπ. Ρούσσου.

.Ήταν μια τηλεφωνική επικοινωνία κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα που μπορούν να φέρουν και πάλι τις δυο πόλεις κοντά. Στη συνέχεια ανταλλάχτηκαν αναμνηστικά δώρα και δόθηκε η υπόσχεση για την συνέχιση της αδελφοποίησης στην αιγαιοπελαγίτικη Νάουσα.
Υ.Γ. Το Συγκρότημα ευχαριστεί όσους πρόσφεραν αντιπροσωπευτικά προϊόντα της Πάρου για να προσφερθούν στην Νάουσα Ημαθίας.
Με τιμή
Για την Επιτροπή
Υπαπαντή Ρούσσου

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos