Αντίπαρος: Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Πολιτισμού «Φίλεμα 2024» - Πραγματοποιήθηκε αναβίωση του εθίμου του Κλήδονα (Βίντεο)

24 Ιουνίου 2024 15:23

Ζωήρεψε από κόσμο και εκδηλώσεις το νησί της Αντιπάρου το απόγευμα της Κυριακής 23 Ιουνίου καθώς εκεί πραγματοποιήθηκε το Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Πολιτισμού «Φίλεμα 2024».

Επίκεντρο της γιορτής ήταν ο Σιφνέικος Γιαλός όπου και έγιναν δράσεις μαγειρικής  για παιδιά με τον γνωστό σεφ και διατροφολόγο κ. Μάνο Δημητρούλη, αλλά επίσης παρουσιάστηκε η προετοιμασία παραδοσιακής συνταγής από γυναίκες της Αντιπάρου.

Στον αρκετό κόσμο που συμμετείχε στην εκδήλωση προσφέρθηκαν πλούσια κεράσματα ενώ αναβίωσε επίσης το έθιμο του Κλήδονα με το κάψιμο των Μάηδων και το χορό γύρω από τις αναμμένες φωτιές πάνω στην άμμο του ειδυλλιακού Σιφνέικου Γιαλού κάνοντας τη βραδιά μαγευτική.

Τέλος, παραδοσιακοί  χοροί από το χορευτικό του Συλλόγου Γυναικών Αντιπάρου συνοδεία  ζωντανής μουσικής, ξεσήκωσαν τον κόσμο που ολοκλήρωσε μουσικοχορευτικά την όμορφη βραδιά του.

@parianostypos Αντίπαρος: Αγίου Ιωάννη του Κλήδονα #κλήδονα #αντίπαρος #νησιά #κυκλάδες ♬ πρωτότυπος ήχος - Psts..gr

antiparos klidonas100

antiparos klidonas101

antiparos klidonas102

antiparos klidonas103

antiparos klidonas104

antiparos klidonas105

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos