Πάρος – Ιστορικός Μαρία Ευθυμίου: «Έχω γνωρίσει στη ζωή μου εκπληκτικούς Κυκλαδίτες με ποιότητα που αντανακλά στην ομορφότερη πλευρά του ανθρώπου» (Βίντεο)

30 Ιουνίου 2024 22:24

Με αφορμή την επίσκεψη της διακεκριμένης ιστορικού, ομότιμης καθηγήτριας ιστορίας του Ε.Κ.Π.Α. κας Μαρίας Ευθυμίου στην Πάρο όπου και έδωσε διάλεξη για θέματα της ιστορίας του νεότερου Ελληνισμού, το psts.gr συνομίλησε μαζί της υποβάλλοντας ερωτήματα που επικεντρώνονται στις Κυκλάδες, στην Πάρο και στους κατοίκους της.

Η κα. Ευθυμίου, απαντώντας τόνισε ότι οι Κυκλάδες έχουν τα δικά τους ιδιαίτερα πολιτισμικά χαρακτηριστικά που διαφέρουν από κάθε άλλη περιοχή του Ελληνισμού. Αναφερόμενη στην ταυτότητα του χαρακτήρα του Κυκλαδίτη νησιώτη, σημείωσε ότι η ευγένεια, η ελαφράδα, η χάρη στη συμπεριφορά αλλά και η περηφάνια, αποτελούν κεντρικά στοιχεία, ενώ κλείνοντας αναφέρθηκε με μεγάλη αγάπη στα όμορφα καθώς είπε νησιά των Κυκλάδων, λέγοντας ότι είχε την τύχη να γνωρίσει στη ζωή της εκπληκτικούς Κυκλαδίτες με ποιότητα χαρακτήρα που αντανακλά στην ομορφότερη πλευρά του ανθρώπου.

Ακούστε την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη που παραχώρησε στο psts.gr η κα. Μαρία Ευθυμίου.

{https://youtu.be/8FH6M6b9-JU}

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos