Πάρκο Πάρου: "Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα» μια παράσταση φόρος τιμής στις Ελληνίδες του παρελθόντος

Μετά τα συνεχόμενα sold out και την ενθουσιώδη υποδοχή από κοινό και κριτικούς σε Βόρεια Ελλάδα και Αθήνα, "Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα», σε έρευνα, δραματουργική επεξεργασία και σκηνοθεσία του Κωσταντίνου Ντέλλα, έκαναν στάση στο Θέατρο Αρχίλοχος του πάρκου Πάρου.

Την Κυριακή 11 Αυγούστου, παρακολουθήσαμε τη σκηνική σύνθεση που κινείται μεταξύ λαογραφίας, τελετουργικού δρωμένου και θεάτρου ντοκουμέντο. Πρόκειται για μια παράσταση της Πειραματικής Σκηνής του Θεσσαλικού Θεάτρου, εμπνευσμένη από μυστικιστικές και αληθινές ιστορίες γυναικών του θεσσαλικού κάμπου. Τρεις θυληκές μορφές τρίτης ηλικίας, έχοντας παραλάβει τις μυστικές δεξιότητές τους από τη Μήδεια, ειδικεύονται στο κατέβασμα του φεγγαριού, γνωστό και ως «το άρμεγμα του φεγγαριού». Το θεατρικό κείμενο μεταλλάσσεται και επαναπροσδιορίζεται διαρκώς, καθώς τροφοδοτείται από τον όγκο των συνεντεύξεων που υλοποιούνται παράλληλα με τις μαρτυρίες των τριών μαυροφορεμένων γυναικών με τις λευκές πλεξούδες. 

Οι ερμηνείες των τριών ηθοποιών κατάφεραν να συγκινήσουν και το παριανό κοινό αφηγούμενοι ιστορίες και λαϊκές δοξασίες από τη σκληρή ζωή και το μόχθο των γυναικών της υπαίθρου του 19ου αιώνα.

Ταυτότητα παράστασης «Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα»:
Έρευνα, δραματουργική επεξεργασία, σκηνοθεσία: Κωσταντίνος Ντέλλας
Ερμηνεύουν: Μιχάλης Αναγνώστου, Μανούσος Γεωργόπουλος, Πλάτωνας Γιώργος Περλέρος
Ηχητικό περιβάλλον, πρωτότυπη μουσική: Αλέξανδρος Κτιστάκης
Επιμέλεια κίνησης: Μαρίζα Τσίγκα
Κατασκευή μάσκας: Μάρθα Φωκά
Κοστούμια: Κωνσταντίνα Μαρδίκη
Βοηθός σκηνοθέτη: Μαντώ Κατσούγκρη

gries tsouknida1

gries tsouknida2

gries tsouknida3

 

 

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos