Πέμπτη, 28 Μαϊος 2020 - Psts.gr

Κύριοι του ΔΣ ΣΕΠΟΤΑ εάν αφιερώνατε έστω και το μισό χρόνο από αυτό που αφιερώσατε για να μου απαντήσετε, θα είχατε διεκπεραιώσει τουλάχιστον μια από τις εισηγήσεις του Υ.Υγείας, που τάχα μου τάχα μου λέτε για δικές σας

Κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, με τίτλο «Αναβάθμιση του Σχολείου και άλλες διατάξεις», το οποίο επιφέρει αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης.

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διπλό τζακ ποτ σημειώθηκε στην αποψινή κλήρωση του Τζόκερ (2134) που μοίραζε πάνω από 8,1 εκατομμύρια ευρώ στους τυχερούς της πρώτης κατηγορίας κερδών (5+1).

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπορεί ο Νίκος Χαρδαλιάς να συγκινήθηκε όταν αναφέρθηκε στο τέλος της καθημερινής ενημέρωσης από το υπ. Υγείας και την Πολιτική Προστασία, ωστόσο ο Τάκης Ζαχαράτος προτίμησε το πιο σκληρό του πρόσωπο στο οποίο άλλωστε μας είχε συνηθίσει τους τελευταίους μήνες.

Κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δύο θέματα που ανάρτησε πρόσφατα η ηλεκτρονική εφημερίδα psts.gr, απέκτησαν προβολή και ανάδειξη σε πανελλαδικό επίπεδο καθώς προβλήθηκαν από τον τηλεοπτικό σταθμό Star Channel.

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τρία νέα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα ανακοίνωσε την Πέμπτη το υπουργείο Υγείας, μέσω γραπτής δήλωσης που υπογράφει ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Περιφερειάρχης υπέγραψε την απόφαση ένταξης του έργου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014 - 2020

Κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στις 23 και 24 Μαΐου η Κατερίνα Μονογυιού βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας επισκέφθηκε τη Σύρο. Το Σάββατο 23 Μαϊου συμμετείχε στον Εόρτιο εσπερινό προεξάρχοντος του μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεου Β' στον ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου "Άρμενα" της Ερμούπολης όπου στις 25 Μαϊου 1936 βρέθηκε η θαυματουργή εικόνα του Αγίου Δημητρίου. Στην τελετή παρέστησαν με κατάνυξη πολλοί πιστοί τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα προστασίας.

Την Κυριακή 24 Μαΐου το πρωί η κα. Μονογυιού παρευρέθηκε στον Όρθρο και στην Αρχιερατική Λειτουργία του Ι. Ν. Αγίου Νικολάου. Η ομιλία του Μητροπολίτη κ. Δωρόθεου Β' συγκίνησε τους πιστούς οι οποίοι είχαν προσέλθει με ευλάβεια στη Θεία Λειτουργία.

Κατόπιν, η βουλευτής Κυκλάδων πραγματοποίησε συνάντηση στα γραφεία των ναυπηγείων Νεωρίου Σύρου με τον νέο ιδιοκτήτη των ναυπηγείων πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΟΝΕΧ κ. Πάνο Ξενοκώστα, τον γενικο δ/ντη των ναυπηγείων κ. Βασίλη Σαββίδη και τον πρόεδρο εργαζομένων κ. Αντώνη Χατζαντώνη.

Η συνάντηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα και συζητήθηκε διεξοδικά η θετική πορεία των ναυπηγείων με τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετώπισε να ανήκουν πλέον στο παρελθόν. Αυτή τη στιγμή το Νεώριο Σύρου είναι από τις πιο υγιείς βιομηχανικές μονάδες της Ελλάδος και αποτελεί πρότυπο για πολλές επιχειρήσεις στην χώρα μας. Η πλήρη πλέον επανεκκίνηση της μονάδας έχει δώσει μεγάλη ώθηση και στην τοπική οικονομία του νησιού.

Η κα. Μονογυιού έκλεισε την περιοδεία της στη Σύρο με επίσκεψη στο Βαρβάκειο Γενικό Νοσοκομείο, όπου συναντήθηκε με νοσηλευτές και εργαζόμενους παρουσία του Διοικητή κ. Μιχάλη Ζουλουφού, όπου τους ευχαρίστησε για το ανεκτίμητο έργο τους όλη αυτή τη περίοδο.

Ο κ. Ζουλουφός ενημέρωσε την κα. Μονογυιού για το έργο του Νοσοκομείου και ανέφερε τα εξής:


1. Εγινε διαχείριση περιστατικών (υπόπτων και επιβεβαιωμένων) covid από αρχές Φεβρουαρίου 2020 και συνολικά ως 24.5.2020, 130 ύποπτα περιστατικά (εκ των οποίων 1 θετικό)

 

2. Έγιναν σε αυτό το διάστημα προσλήψεις 3 μονίμων Ιατρών (Αναισθησιολόγου, Χειρουργού και Ψυχιάτρου)

 

3. Επίσης προσλήψεις 2 επικουρικών Ιατρών (Χειρουργού και Καρδιολόγου),

10 επικουρικών νοσηλευτών και παραϊατρικού προσωπικού (αναμένονται και άλλα)

 

4. Ολοκλήρωση ΕΣΠΑ πληροφορικής και ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού

 

5. Ολοκλήρωση προμηθειών Μέσων Ατομικής Προστασίας και επάρκεια υλικών

 

6. Ολοκλήρωση έργου ΜΑΦ και άνοιγμα της,στις 26.5 με επίσημα εγκαίνια.

 

7. Ένταξη Γ.Ν. Σύρου στο Global Green and Healthy Hospitals Network/ένταξη στο European GHH Network (2 Νοσοκομεία στην Ελλάδα) και στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Low Carbon Hospitals in the Mediterranean (μοναδικό νοσοκομείο στην Ελλάδα).

 

Μετά την ενημέρωση, η κα Μονογυιού εξήρε την δουλειά που έχει γίνει μέχρι τώρα από όλους, προσωπικό και διοίκηση μέσα σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνει η Ελλάδα και οι νησιώτες.

 

 

Κατερίνα Μονογυιού
Βουλευτής Κυκλάδων Νέας Δημοκρατίας

Κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την Κυριακή 31 Μαΐου 2020 και ώρα 11.00΄θα πραγματοποιηθεί στον παραλιακό δρόμο Παροικίας εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά της εγκατάστασης των ανεμογεννητριών στο νησί μας.

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σας καλούμε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 29 Μαΐου 2020 και ώρα 10:45 π.μ. με τηλεδιάσκεψη (μέσω της εφαρμογής κοινωνικής δικτύωσης με δυνατότητα βιντεοκλήσης zoom και σύμφωνα με τις επισυναπτόμενες οδηγίες) σύμφωνα με :

- το άρθρο 10 παρ.1 της από 11 Μαρτίου 2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 55/τ.Α)«Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού Covid-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής τους»

- το αριθ.18318/13-3-2020 έγγραφο ΥΠΕΣ «Σύγκληση συλλογικών οργάνων των δήμων, των περιφερειών και των εποπτευόμενων νομικών τους προσώπων, κατά το διάστημα λήψης των μέτρων αποφυγής και διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19»

Στη συνεδρίαση θα συζητηθούν τα κάτωθι Θέματα Ημερήσιας ιάταξης:

ΘΕΜΑ 1ο Οικονομική ενίσχυση του ΕΚΑΒ για την άμεση κάλυψη επιπλέον θέσεων οδηγών και νοσηλευτών σε δομές του, στο Νότιο Αιγαίο.
Εισηγητής: Γιώργος Χατζημάρκος, Περιφερειάρχης

ΘΕΜΑ 2ο Ενημέρωση επί του άρθρου 93 του ν. 4685/2020, περί της ίδρυσης Ειδικού Περιφερειακού -ιαβαθμιδικού ΦΟ-ΣΑ Ν. Αιγαίου.
Εισηγητής: Γιώργος Χατζημάρκος, Περιφερειάρχης

ΘΕΜΑ 3ο -ωρεά υγειονομικού εξοπλισμού σε δομές υγείας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Εισηγήτρια: Εύη Αριστείδου, Γενική &ιευθύντρια Εσωτερικής Λειτουργίας

ΘΕΜΑ 4ο Ενημέρωση επί των κανόνων λειτουργίας των ελαιοτριβείων και την άσκηση του ελεγκτικού ρόλου των υπηρεσιών της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου.
Εισηγητής :Φιλήμων Ζαννετίδης, Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα

ΘΕΜΑ 5ο Έγκριση νέου σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης για την εκτέλεση του έργου «Πολυδύναμο Πολιτιστικό Κέντρο για Μουσειακή και Εκπαιδευτική χρήση στο Παλαιό Σχολείο στο Κάστρο Χώρας Αστυπάλαιας: Φάση Α», μεταξύ Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, -ήμου Αστυπάλαιας και Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και κατάργηση της υπ’ αριθμ. 78/2019 Απόφασης
Εισηγητής: Μανώλης Μουσελλής, Έπαρχος ΠΕ Καλύμνου

ΘΕΜΑ 6ο 4η Τροποποίηση Προϋπολογισμού και Τεχνικού Προγράμματος ΠΕ Κυκλάδων οικονομικού έτους 2020
Εισηγητές: Αντώνης Λούβαρης Προϊστάμενος &ΙΑΠ Κυκλάδων και Αθηνά Καλλιγά,
Προϊσταμένη Τμήματος Προϋπολογισμού &/νσης Οικονομικού Κυκλάδων

ΘΕΜΑ 7ο 4η Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος και Προϋπολογισμού ΠΕ -ωδεκανήσου οικονομικού έτους 2020
Εισηγητής: Τριαντάφυλλος Καραγιάννης, Προϊστάμενος &ΙΑΠ &ωδ/σου κ &/νσης Οικονομικού &ωδ/σου

ΘΕΜΑ 8ο Απαγόρευση έκδοσης οικοδομικών αδειών και κατασκευής έργων εντός της ζώνης διέλευσης του έργου «Βελτίωση – -ιαπλάτυνση Ε.Ο. Ρόδου – Λίνδου, Τμήμα από Κολύμπια έως Λίνδο» σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.-. 209/1998 (ΦΕΚ 169Α).
Εισηγητής: Νικόλαος Λυμπερόπουλος, Προϊστάμενος Τμήματος Μελετών, &/νσης Τεχνικών Έργων &ωδεκανήσου

ΘΕΜΑ 9ο Έγκριση 1ης τροποποίησης -ιαβαθμιδικής Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και -ήμου Σύρου –Ερμούπολης για την υλοποίηση του έργου «Συντήρηση- Επισκευή Αθλητικών Εγκαταστάσεων στη Βάρη νήσου Σύρου»
Εισηγητής: Γιώργος Λεονταρίτης, Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων

ΘΕΜΑ 10ο Έγκριση τροποποίησης του σχεδίου της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, -ημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέρου και -ήμου Αγαθονησίου για την υλοποίηση της πράξης: Υποστηρικτικές Μελέτες και Οριστική Μελέτη του έργου «Επέκταση Προβλήτας Λιμένα Αγαθονησίου», της υπ’ αριθ.64/2020 απόφασης Περιφερειακού Συμβουλίου.
Εισηγητής: Νικόλαος Λυμπερόπουλος, Προϊστάμενος Τμήματος Μελετών, &/νσης Τεχνικών

ΘΕΜΑ 11ο Επικύρωση πρακτικών της 3ης /30-4-2020 συνεδρίασης Περιφερειακού Συμβουλίου

Η συνεδρίαση θα λάβει χώρα με τηλεδιάσκεψη, μέσω της εφαρμογής κοινωνικής δικτύωσης με δυνατότητα βιντεοκλήσης (εφαρμογή zoom). Με την ηλεκτρονική αποστολή της πρόσκλησης θα επισυναφθεί και έγγραφο οδηγιών σχετικά με την ανωτέρω εφαρμογή.

Η ΠΡΟΕΡΟΣ
ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΕΛΗΓΙΑΝΝΗ-ΑΣΠΡΟΥ

Κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σελίδα 1 από 3

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos