Σίφνος: 7o Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας «Νικόλαος Τσελεμεντές»

16 Αυγούστου 2013 15:15

Η Σίφνος, το νησί του Τσελεμεντέ, ετοιμάζεται και φέτος για το 7o Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας «Νικόλαος Τσελεμεντές».

Στις 5, 6 και 7 του Σεπτέμβρη στην κεντρική πλατεία του Αρτεμώνα «στρώνουμε ένα μεγάλο τραπέζι» και σας περιμένουμε. O Πολιτιστικός Σύλλογος Σίφνου, χάρη στην υποστήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δήμου Σίφνου, και των τοπικών φορέων και Συλλόγων, θα φιλοξενήσει και φέτος αντιπροσωπείες μαγείρων, οργανοπαικτών και χορευτών από τα Κυκλαδονήσια, σε μια προσπάθεια προβολής των τοπικών προϊόντων και της μοναδικής παράδοσης των Κυκλάδων στη γαστρονομία και στον πολιτισμό.

Κινητήριος δύναμη της προσπάθειας η εθελοντική προσφορά όλων των συμμετεχόντων και οι δυνατές σχέσεις φιλίας που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ των Κυκλαδιτών όλα αυτά τα χρόνια. Στόχος του φετινού Φεστιβάλ να συμμετάσχει αντιπροσωπεία από κάθε νησί των Κυκλάδων.

Στο πλαίσιο της τριήμερης διοργάνωσης θα παρουσιαστούν παραδοσιακές τέχνες και έθιμα από τη Σίφνο και τα συμμετέχοντα νησιά, θα πραγματοποιηθούν δράσεις για παιδιά (Παιδομαγειρέματα), μουσικές και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις. Το φετινό φεστιβάλ θα "κλείσει" με τη μουσική εκδήλωση "Άκου πώς τραγουδά η ψυχή μου" με τη Μαρία Αναματερού.

Ενέργειες της διοργάνωσης χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα Leader+. Αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα ανακοινωθεί ως τις 20 Αυγούστου.


Όσοι Τοπικοί Σύλλογοι, παραγωγοί παραδοσιακών προϊόντων και χειροτέχνες επιθυμούν να εκθέσουν τα προϊόντα τους στο πλαίσιο του τριήμερου Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας "Νικόλαος Τσελεμεντές", που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σίφνου με την υποστήριξη του Δήμου Σίφνου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στις 5, 6 και 7 Σεπτεμβρίου, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν το αργότερο ως την Κυριακή 25 Αυγούστου με τη Μαρία Ναρλή (τηλ. 6944468035).

To 7ο Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας «Νικόλαος Τσελεμεντές» είναι έτοιμο να υποδεχτεί τους μικρούς του φίλους για ... ξέφρενα μαγειρικά παιχνίδια. Όσοι είστε παιδιά ή ...νιώθετε ακόμα παιδιά και έχετε τη διάθεση να δημιουργήσετε εδέσματα υγιεινής διατροφής υπό την καθοδήγηση των υπευθύνων, μπορείτε να συμμετάσχετε σε αυτά, φορώντας πολύχρωμες ποδιές και σκουφάκια που θα σας προμηθεύσει ο Πολιτιστικός Σύλλογος. Επίσης όσα παιδιά επισκεφθούν τη Σίφνο τις ημέρες διεξαγωγής του φεστιβάλ να ξέρουν ότι είναι ευπρόσδεκτα!

Υπεύθυνη για τα παιδομαγειρέματα: κα Σόφη Βήχου (τηλ. επικοινωνίας: 6982256035)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos