Σίφνος: Οι Κυκλαδίτες γύρω από ένα τραπέζι…

05 Σεπτεμβρίου 2013 17:51

Οι αντιπροσωπείες των φιλοξενούμενων στη Σίφνο κυκλαδιτών που συμμετέχουν στο

7ο Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας συναντήθηκαν μια ημέρα πριν την επίσημη έναρξη του φεστιβάλ, την Τετάρτη το βράδυ 4 Σεπτεμβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Σίφνου.

Εκεί, σε μια όμορφη βραδιά συνοδεία φαγητού και ποτού, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σίφνου υποδέχθηκε τους φιλοξενούμενους κυκλαδίτες.

Παλαιοί και νεότεροι συμμετέχοντες στο φεστιβάλ ενωμένοι γύρω από ένα κοινό φιλόξενο τραπέζι χαρακτηριστικό της σιφναίϊκης φιλοξενίας ξανασυναντήθηκαν, γνωρίστηκαν, επικοινώνησαν αντάλλαξαν νέα και απόψεις.

Η συνάντηση αυτή ήταν πολυπληθής καθώς η φετινή συμμετοχή στο φεστιβάλ μεγαλύτερη παρά ποτέ περιλαμβάνει 22 κυκλαδονήσια και το φιλοξενούμενο εκτός κυκλάδων νησί της Σκιάθου.

Η όμορφη, ευχάριστη και εγκάρδια ατμόσφαιρα της βραδιάς, προοίμιο της γιορτής παραδοσιακής γαστρονομίας το βράδυ της Πέμπτης στον Αρτεμώνα της Σίφνου, ανέδειξε πάνω από όλα ότι σε πείσμα της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας και των δυσχερειών ακτοπλοϊκής σύνδεσης ανάμεσα στα νησιά μας, η ανάγκη για επικοινωνία, συνεύρεση και επαφή ανάμεσα στους κυκλαδίτες, επιτακτικότερη παρά ποτέ, παραμένει αναπόσπαστο στοιχείο του κοινωνικού τους πολιτισμού.

Και το φεστιβάλ της Σίφνου δίνει κάθε χρόνο την ευκαιρία και την αφορμή να ενωθούν και να επικοινωνήσουν όλοι οι νησιώτες.

Το στοιχείο αποτελεί και τον ουσιώδη πυρήνα μιας πανκυκλαδικής πολιτιστικής διοργάνωσης, μιας νησιώτικης γιορτής για όλους.

Στο πολιτιστικό κέντρο Σίφνου και στην άρτια οργανωμένη αυτή βραδιά που είχε προετοιμάσει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σίφνου και ολοκληρώθηκε με μια ωραία μουσική εκδήλωση, παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Σίφνου κ. Γεώργιος Σταυριανός και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κωνσταντίνος Σούλης καθώς και εκπρόσωποι του τύπου.

Σήμερα το πρωί της Πέμπτης οι αντιπροσωπείες των μαγείρων των νησιών βρίσκονται επί τω έργω μαγειρεύοντας και προετοιμάζοντας τα τοπικά εδέσματα που θα παρουσιαστούν το βράδυ, πρώτη ημέρα του φεστιβάλ.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos