Σίφνος, Φεστιβάλ Γαστρονομίας: Επιτυχία και ραντεβού για του χρόνου…

11 Σεπτεμβρίου 2013 15:35

Είναι πλέον γνωστό ότι κάθε χρόνο στις αρχές του Σεπτέμβρη οι κυκλαδίτισσες και οι κυκλαδίτες συναντιούνται στην κεντρική πλατεία του Αρτεμώνα για να ενώσουν την

δύναμη της ψυχής τους, το μεράκι τους για τον πατροπαράδοτο μαγειρικό πολιτισμό, την αγάπη για τον τόπο τους και την όμορφη διάθεσή τους να ανταμώνουν και να επικοινωνούν με αφορμή τη γιορτή πανκυκλαδικής γεύσης που διοργανώνεται στη Σίφνο.

Το τριήμερο 7ο φεστιβάλ κυκλαδικής γαστρονομίας στο οποίο συμμετείχαν τελικά 20 κυκλαδονήσια, το φιλοξενούμενο νησί της Σκιάθου και το περυσινό φιλοξενούμενο της Ικαρίας, ολοκληρώθηκε το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, με την επίγευση της επιτυχίας και την γενικότερη αίσθηση της αισιοδοξίας ότι τέτοιου είδους πανκυκλαδικές εκδηλώσεις μπορούν αλλά κυρίως πρέπει να διοργανώνονται φέρνοντας πιο κοντά τους νησιώτες.

Παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες, ο Π.Σ.Σίφνου, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δήμου Σίφνου, τοπικών φορέων και συλλόγων, κατάφερε για μία ακόμα χρονιά όχι μόνο να επιτύχει τους στόχους του ως οικοδεσπότης της διοργάνωσης αλλά και να παρουσιάσει εφέτος αρκετές βελτιώσεις σε ένα φεστιβάλ που έχει γίνει πλέον θεσμός στις κυκλάδες.

Το τριήμερο ταξίδι στο πλούτο της κυκλαδικής γαστρονομικής κουλτούρας που έδωσε παράλληλα την ευκαιρία γνωριμίας με την λαογραφική κληρονομιά και την μουσικοχορευτική παράδοση των νησιών μας με ζωντανές παρουσιάσεις και δρώμενα, έφθασε για αυτή τη χρονιά στο τέλος του στις 7 Σεπτεμβρίου.

Παραδοσιακά μουσικοχορευτικά συγκροτήματα από τη Νάξο (ΧΟΦ), την Κύθνο, τη Σίφνο και τη Σκιάθο συνοδεία τοπικών οργανοπαιχτών, χαιρετισμοί και ευχαριστίες των αντιπροσωπειών των νησιών καθώς και η συναυλία της αξιόλογης από τη Νάξο καλλίτεχνιδας Μαρίας Αναματερού έκλεισαν την Τρίτη και τελευταία ημέρα του Φεστιβάλ.

Στο φεστιβάλ, που κατακλύστηκε από πλήθος κόσμου, από τη Σίφνο, από άλλα νησιά, από πολλούς επισκέπτες και τουρίστες παραβρέθηκαν ο ευρωβουλευτής κ. Ν. Χρυσόγελος, ο βουλευτής κ. Ν. Συρμαλένιος, η κ. Ε. Φτακλάκη, Δήμαρχοι από τα νησιά, εκπρόσωποι από τον τύπο και πολλοί άλλοι.

Η αυλαία του 7ου φεστιβάλ κυκλαδικής γαστρονομίας έπεσε. Η όμορφη οικοδέσποινα, η φιλόξενη Σίφνος ζει τώρα στον απόηχό του. Και όλοι οι νησιώτες, εκείνοι που το έζησαν, συμμετείχαν σε αυτό ή το επισκέφθηκαν και το γνώρισαν από κοντά, έδωσαν από τώρα το ραντεβού τους για του χρόνου... για το 8ο πλέον Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας «Νικολάος Τσελεμεντές»

Πρωτοποριακή συνεργασία ηλεκτρονικών ΜΜΕ

Για πρώτη φορά, τα δύο μεγαλύτερα σε επισκεψιμότητα ειδησεογραφικά ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης των κυκλάδων, ενώνουν τις δυνάμεις τους και εγκαινιάζουν τον δρόμο της μεταξύ τους συνεργασίας με αφορμή την κάλυψη ενός σημαντικού πανκυκλαδικού πολιτιστικού γεγονότος. Tο cyclades24.gr και το parianostypos.gr, το parianostypos.gr και το cyclades24.gr βρέθηκαν στη Σίφνο και κάλυψαν δημοσιογραφικά από κοινού το 7ο φεστιβάλ κυκλαδικής γαστρονομίας.

Σε μια εποχή κρίσης, όπου ο ανταγωνισμός ανάμεσα στα ΜΜΕ αποτελεί το συχνότερο εντεινόμενο σύμπτωμα, εμείς πρωτοπορούμε υπερβαίνοντας τις στενές διαχωριστικές γραμμές και τις κοντόφθαλμες λογικές προς όφελος της πληρέστερης ενημέρωσης του κοινού και των πολλών χιλιάδων καθημερινών επισκεπτών μας.

Έχοντας ήδη κάνει κοινές αναρτήσεις και στα δύο site για το φεστιβάλ της Σίφνου, γνωστοποιούμε στους αναγνώστες - επισκέπτες μας ότι στο αμέσως προσεχές διάστημα πρόκειται να δημοσιεύσουμε πλούσιο υλικό από το φεστιβάλ και όχι μόνο. Οι δημοσιογραφικές, φωτογραφικές και βιντεοσκοπημένες μας καταγραφές από τη Σίφνο δεν θα αφορούν μόνο το Φεστιβάλ, αλλά ολόκληρο το νησί.

Όλο αυτό το υλικό από το νησί της Σίφνου θα αναρτάται ταυτόχρονα και στα δύο site.

Λεπτομέρειες θα σας ανακοινώσουμε σύντομα...

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos