Ώρα για ένα ελαφρύ γεύμα! Γιουβέτσι ψαριού, μυρωδάτο και πεντανόστιμο!

15 Ιανουαρίου 2018 17:37

Όλοι μάλλον το... παρακάναμε στις γιορτές καταναλώνοντας πλούσια κρεατικά και γλυκίσματα με πολλά λιπαρά και αρκετές θερμίδες! Αλλά έτσι είναι οι γιορτές! Βγαίνουμε από τη διατροφική μας καθημερινότητα και απολαμβάνουμε στα οικογενειακά τραπέζια λιχουδιές χωρίς τύψεις φυσικά και με μεγάλη ικανοποίηση!

Ώρα όμως για αποτοξίνωση, για επιστροφή σε ελαφρύτερα γεύματα που θα ισορροπήσουν τον οργανισμό μας και θα του προσφέρουν ενέργεια χωρίς να τον επιβαρύνουν με τα λιπαρά της Χριστουγεννιάτικης κραιπάλης!

Τι θα λέγατε να πάρουμε μια γεύση από ένα θαλασσινό πιάτο το οποίο μαζί με κριθαράκι και μυρωδικά απογειώνει τη γεύση του, δίνοντάς μας ένα πεντανόστιμο, εύκολο και πάνω απ΄όλα ελαφρύ φαγάκι, κατάλληλο για υγιεινή διατροφή και ... αποχή από τις πλούσιες σε θερμίδες γιορτινές γευστικές επιλογές μας!

Μαγειρέψτε φιλέτο ψαριού της αρεσκείας σας με γαρίδες γιουβέτσι και απολαύστε ένα πρωτότυπο πιάτο για ολόκληρη την οικογένεια, με θαλασσινή νοστιμιά που όλοι μας έχουμε επιθυμήσει μετά τις γιορτές! Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας δίνει τη συνταγή:

Υλικά Συνταγής

400 γραμμ. ψάρι φιλέτο (σφυρίδα
φαγκρί ή οποιοδήποτε άλλο σας αρέσει) σε κομμάτια
15 γαρίδες καθαρισμένες
1/4 φλ. ελαιόλαδο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2½ φλ. κριθαράκι χωρίς γλουτένη
1 κ.σ. ψιλοκομμένος άνηθος
1 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
1 λίτρο νερό ή ζωμός ψαριού ή λαχανικών
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Σε ένα τηγάνι με λάδι σοτάρουμε το ψάρι και τις γαρίδες για 2-3 λεπτά μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Προσθέτουμε το κριθαράκι κι ανακατεύουμε να λαδωθεί.
2. Αδειάζουμε το μείγμα του τηγανιού σε πυρέξ. Ρίχνουμε και τα άλλα υλικά και ανακατεύουμε.
3. Ψήνουμε το φαγητό στους 180°C για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να χυλώσει το κριθαράκι.

www.argiro.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos