Νόστιμοι ταραμοκεφτέδες! Η τηγανητή λιχουδιά της νηστείας!

23 Φεβρουαρίου 2018 20:32

Ποιός είπε ότι η Σαρακοστή δεν θέλει τη νοστιμιά της; Νηστεία δεν σημαίνει απαραίτητα ότι απαρνούμαστε τις γευστικές χαρές και τα λαχταριστής ευωδιάς πιάτα που χαρίζουν απόλαυση στο νηστίσιμο τραπέζι και τέρπουν τον ουρανίσκο μας!

Η πλούσια φαντασία της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας έχει επινοήσει πεντανόστιμες λιχουδιές που ταιριάζουν με το σαρακοστιανό τραπέζι και δίνουν τη νότα της απόλαυσης σε μια περίοδο εγκράτειας και περιορισμού των γευστικών επιλογών μας!

Αν θέλουμε να μην αποχωριστούμε τα εύγεστα τηγανητά εδέσματα μπορούμε να φτιάξουμε εύκολα και γρήγορα ένα τηγανητό ορεκτικό από ταραμά και μυρωδικά που είναι σκέτη λιχουδιά!

Πρόκειται για τους παραδοσιακούς ταραμοκεφτέδες που δημιουργούνται από το γνωστό μας ταραμά ο οποίος όταν παντρεύεται με αρωματικά λαχανικά και τηγανίζεται σε ελαιόλαδο, απελευθερώνει γεύσεις μοναδικές και γίνεται το ιδανικό μεζεδάκι της παρέας ή το νόστιμο συνοδευτικό του νηστίσιμου τραπεζιού που μπορεί να απολαύσει ολόκληρη η οικογένεια.

Οι ταραμοκεφτέδες, αναδεικνύουν το ταραμά σε μια από τις πιο εύγεστες εκδοχές του! Όταν αποτελεί πρώτη ύλη για κεφτεδάκια τόσο διαφορετικά και πεντανόστιμα, είναι σίγουρο ότι θα τα κεφτεδάκια αυτά θα γίνουν το αγαπημένο πιάτο της νηστίσιμης περιόδου! Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας δίνει τη συνταγή τους:

Υλικά Συνταγής
100 γραμ. ταραμάς άσπρος
8 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κ.σ άνηθος ψιλοκομμένος
1 κ.σ δυόσμος ψιλοκομμένος
3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο σε νερό
πιπέρι
αλεύρι για το τηγάνισμα
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση
Ξεκινάμε τους ταραμοκεφτέδες, βάζοντας λίγο λάδι στο τηγάνι για να σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια. Μόλις πάρουν χρώμα προσθέτουμε τον άνηθο, το δυόσμο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε το μείγμα στο ψωμί και ρίχνουμε μέσα και τον ταραμά (αφού τον ξεπλύνουμε πρώτα με νερό). Ζυμώνουμε τα υλικά, πλάθουμε τους κεφτέδες και τους αλευρώνουμε.

Βάζουμε το λάδι να κάψει σε ένα τηγάνι και ρίχνουμε μέσα τους κεφτέδες. Μόλις ψηθούν καλά και από τις δύο πλευρές, τους βγάζουμε σε μια πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί και τους σερβίρουμε ζεστούς.

www.argiro.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos