Το πιο υπέροχο πιάτο της άνοιξης! Αρνάκι με αγκινάρες φούρνου και φρέσκα μυρωδικά!

15 Απριλίου 2018 14:52

Το πιο μυρωδάτο πιάτο της άνοιξης φτιάχνεται στο φούρνο και ξεχειλίζει από αρώματα της πιο γλυκιάς εποχής του χρόνου! Είναι το πεντανόστιμο αρνάκι με αγκινάρες και ευωδιαστά μυρωδικά, το ιδανικότερο έδεσμα για ξεχωριστά τραπέζια, μια εναλλακτική μαγειρική πρόταση για ολόκληρη την οικογένεια.


Όλο και κάποιο κομμάτι από αμαγείρευτο αρνάκι θα μας έχει περισσέψει από τις αγορές του Πάσχα. Αν αυτό συνδυαστεί με αγκινάρες, ολόφρεσκες και δροσερές καθώς είναι στην εποχή τους, το αποτέλεσμα θα είναι μαγευτικό! Οι αγκινάρες, «βασίλισσες» των λαχανικών της άνοιξης, είναι υγιεινές και θρεπτικότατες, πλούσιες σε βιταμίνες Α, Β1, Β2 και C και «παντρεύονται» ιδανικά με το εύγεστο αρνάκι!

Αν στη συνταγή προσθέσουμε μια δεμένη κρεμώδη σαλτσούλα από γιαούρτι και κρέμα γάλακτος και την αρωματίσουμε με φρέσκα κρεμμυδάκια, άνηθο και μάραθο, το φαγητό μας θα απογειωθεί γευστικά και θα μοσχοβολήσει άνοιξη!
Δοκιμάστε να μαγειρέψετε το αρνάκι φούρνου με αγκινάρες. Είναι εύκολο στην προετοιμασία του, λαχταριστό και σας εγγυούμαστε ότι δεν θα μείνει ούτε μπουκιά!

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας δίνει τη συνταγή του:

Υλικά Συνταγής
2 κιλά αρνί κομμένο σε μερίδες
1/2 φλ. ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
8-10 αγκινάρες
1 κιλό γιαούρτι
2 αυγά
2 κ.σ. άνηθο
2 κ.σ. μάραθο
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
250 γραμ. κρέμα γάλακτος light

Εκτέλεση
Για να φτιάξουμε το αρνί με αγκινάρες και γιαούρτι στο φούρνο, πλένουμε πρώτατο κρέας να φύγουν τυχόν κοκαλάκια από το ταλιάρισμα (κοπή κρέατος).

Το βάζουμε σε λεκάνη, στύβουμε μισό λεμόνι και αλείφουμε καλά το κρέας. Το περιχύνουμε με το μισό ελαιόλαδο (από το συνολικό της συνταγής) και το αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε πολύ καλά και το βάζουμε σε ταψί μαζί με όλα τα υγρά που έχουν μείνει στο μπολ.

Το ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς C για περίπου 1 ώρα και 45΄, να ροδίσει και να μαλακώσει. Εάν αρχίσει να ροδίζει νωρίς, το σκεπάζουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο.

Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις ζεματάμε σε αλατισμένο νερό που βράζει για 5΄. Τις στραγγίζουμε. Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά με σύρμα, προσθέτουμε το γιαούρτι και την κρέμα γάλακτος, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το αλατοπίπερο, τα μυρωδικά και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Τα ανακατεύουμε πολύ καλά να γίνει σαν αραιός χυλός.

Αφού ψηθεί το κρέας, τοποθετούμε ανάμεσα στις μερίδες αρνιού τις αγκινάρες και περιχύνουμε με το χυλό γιαουρτιού. Ξαναψήνουμε το φαγητό για περίπου 20΄ μέχρι να ροδίσει το γιαούρτι και να κάνει κρούστα.

www.argiro.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos