Νηστίσιμα κέικ: 6 φανταστικές συνταγές!

02 Απριλίου 2020 21:07

Κατά τη διάρκεια της νηστείας η αλήθεια είναι ότι μπορεί στον καθένα που την ακολουθεί, να λείπουν κάποιες γεύσεις. Εκτός από τα καθημερινά φαγητά, για τα οποία υπάρχουν πάρα πολλές νηστίσιμες επιλογές, καλό θα είναι που και που να φτιάχνουμε και νηστίσιμα κέικ, για να ξεγελιόμαστε!

Και σας υπόσχομαι ότι κανείς δεν θα πει όχι σε ένα λαχταριστό κομμάτι κέικ! Και αν αυτό το κέικ είναι και νηστίσιμο, και αφράτο και πεντανόστιμο, τότε μιλάμε για μεγάλη επιτυχία!

Αν θέλετε και εσείς να μοσχομυρίσει το σπίτι σας και να έχει επιτυχία το κέικ σας, διαλέξτε μία από τις παρακάτω αγαπημένες μου συνταγές!

Χωρίς αυγά, χωρίς γαλακτοκομικά και κάποια ακόμα χωρίς ζάχαρη και χωρίς γλουτένη!

Διαλέξτε ένα από τα νηστίσιμα κέικ μου, και μπείτε στην κουζίνα!

Υλικά Συνταγής
1/2 φλ. σπορέλαιο
3/4 φλ. χυμό από φρέσκο πορτοκάλι
1/4 φλ. νερό
2 κ.σ. κονιάκ
2 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φλ. μαύρη ζάχαρη
1 κ.γλ. κανέλα
1/4 κ.γλ. μοσχοκάρυδο
1/4 κ.γλ. γαρύφαλλο
1 κ.γλ. σόδα μαγειρική
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1 φλ. σταγόνες κουβερτούρας
1 φλ. καρύδι ψιλοκομμένο
προαιρετικά
1 φλ. αποξηραμένα φρούτα
σταφίδες-cranberries κλπ

Εκτέλεση
Για το νηστίσιμο κέικ, ανακατεύουμε πρώτα σε ένα μπολ όλα τα υγρά. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά. Προσθέτουμε μέσα στα στερεά τα υγρά και με κουτάλι ανακατεύουμε. Τέλος, προσθέτουμε κουβερτούρα, καρύδια, κράνμπερι και σταφίδες.

powered by Rubicon Project
Αδειάζουμε σε καλά λαδωμένη και αλευρωμένη μικρή μακρόστενη φόρμα ή σε τετράγωνο ταψάκι 24 εκ.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, στις αντιστάσεις για μια ώρα περίπου. Ελέγχουμε με το μαχαίρι αν έχει ψηθεί. Δεν ανοίγουμε την πόρτα του φούρνου τα πρώτα 45′ γιατί θα κάτσει ο όγκος του. Αφήνουμε να κρυώσει. Ξεφορμάρεται δύσκολα. Την επόμενη μέρα είναι ακόμα πιο νόστιμo.

argiro.gr

 

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos