Προσοχή! Δεν πρέπει να βάζετε λεμόνι στη μπίρα το καλοκαίρι

15 Ιουλίου 2020 00:58

Καλοκαίρι και μπίρα πάνε μαζί. Μάς δροσίζει ύστερα από τους ξέφρενους χορούς στο νησί, ενώ είναι η καλύτερη συνοδεία για τα μεζεδάκια στην παραλία ή για την πίτσα όταν βλέπουμε αγώνα στην τηλεόραση.

Μια από τις πιο αγαπημένες επιλογές, ειδικά τώρα το καλοκαίρι, είναι η ξανθιά μπίρα, την οποία απολαμβάνουμε κατευθείαν απ’ το μπουκάλι, αφού έχουμε ρίξει μια φέτα λεμονιού. Ίσως θα πρέπει να αναθεωρήσουμε και να αλλάξουμε τις συνήθειές μας, καθώς αυτή ακριβώς η φέτα λεμονιού μπορεί να είναι πραγματικά πολύ βλαβερή για την υγεία μας.

 

Το λεμόνι που πολλοί χρησιμοποιούν κάτω από τον ήλιο διαθέτει ένα συστατικό, που ονομάζεται κιτρικό οξύ και το οποίο αν παραμείνει πολύ ώρα σε υψηλή θερμοκρασία θερμοκρασία γίνεται τοξικό. Έτσι προκύπτει το φαινόμενο γνωστό ως η «Δερματίτιδα της Μαργαρίτας» ή «Νόσος Λάιμ», που είναι ικανό να προκαλέσει μέχρι και γερά εγκαύματα. Η νόσος Λάιμ προκαλείται όταν πέσει πάνω στην επιδερμίδα μας κάποιο ποτό με λεμόνι, το οποίο έχει εκτεθεί για πολλή ώρα στον ήλιο. Φαντάσου λοιπόν τι γίνεται όταν ο συνδυασμός αυτός καταλήγει μέσω πόσης στον οργανισμό σου…

olivemagazine.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos