Μυρωδάτες φέτες πορτοκαλιού «παντρεμένες» με σοκολάτα: Ο απολαυστικότερος γλυκός πειρασμός του χειμώνα!

24 Νοεμβρίου 2021 18:35

Όταν η «βασίλισσα» της γλυκιάς απόλαυσης, η σοκολάτα, «δένεται» με τη γλυκόξινη γεύση του αρωματικού «θησαυρού» του χειμώνα, του πορτοκαλιού, «γεννιέται» ένα απολαυστικό, θρεπτικό και υγιεινό γλυκάκι ιδανικό για κέρασμα, σνακ, ή συνοδευτικό του καφέ μας τα κρύα χειμερινά απογεύματα!

Πρόκειται για φέτες πορτοκαλιού «βουτηγμένες» σε σοκολάτα, ένα γλύκισμα που το μόνο που χρειάζεται για να δημιουργηθεί είναι πορτοκάλια, ζάχαρη και σοκολάτα! Τόσο απλά, τόσο εύκολα, με υλικά που έχουμε όλοι στην κουζίνα μας, μπορούμε να φτιάξουμε τον ιδανικότερο συνδυασμό φρουτένιου αρώματος και σοκολατένιας γεύσης σε ένα γλυκό που μόνο οφέλη στην υγεία μπορεί να προσφέρει.

Είναι γνωστά τα ανεκτίμητα διατροφικά στοιχεία που περιέχει το πορτοκάλι. Πλούσιο σε βιταμίνη C, είναι ισχυρό αντιοξειδωτικό που προστατεύει τα κύτταρα και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Αποτελεί ασπίδα κατά των καρδιαγγειακών παθήσεων και του καρκίνου, διαθέτει αντιμικροβιακή , αντιική και αντιφλεγμονώδη δράση, βοηθά στον ύπνο και στην κίνηση των μυών και ενισχύει τη μάθηση και τη μνήμη.

Ο διατροφικός αυτός θησαυρός, είναι πηγή επίσης καλίου, ασβεστίου, φωσφόρου, βιταμίνης Α και βιταμινών του συμπλέγματος Β. Η κατανάλωση πορτοκαλιών, προάγει την υγεία της καρδιάς, διατηρεί την αρτηριακή πίεση σε φυσιολογικά επίπεδα και ρυθμίζει τα επίπεδα σακχάρου, λιπιδίων και ινσουλίνης στο αίμα ενώ είναι επίσης είναι ευεργετική για το δέρμα.

Ακόμη κι αν κάποιοι δεν αγαπούν το πορτοκάλι ή τα παιδιά ανθίστανται στην κατανάλωσή του, όταν «μεταμορφώνεται» σε εύγεστο γλυκάκι περιχυμένο με σοκολάτα σίγουρα γίνεται πιο δελεαστικό!

Δοκιμάστε να δημιουργήσετε το γλύκισμα και το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει ευχάριστα! Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας δίνει τη συνταγή του:

Υλικά Συνταγής

2 πορτοκάλια ποικιλίας ναβαλίνα
4 φλ. νερό
1½ φλ. ζάχαρη
λιωμένη σοκολάτα για επικάλυψη

Εκτέλεση

Για τις φέτες πορτοκαλιού με σοκολάτα, πλένουμε τα πορτοκάλια και με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε κάθετα κατά μήκος το κάθε πορτοκάλι στα δύο. Έπειτα τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.

Σε φαρδιά κατσαρόλα με χοντρή βάση, ρίχνουμε το νερό με τη ζάχαρη και σε μέτρια φωτιά αφήνουμε να πάρει βράση. Ρίχνουμε τις φέτες πορτοκάλι, φροντίζοντας να είναι σε μία στρώση και να μην καλύπτει η μία φέτα την άλλη. Βράζουμε για 10-12 λεπτά.

Χαμηλώνουμε πολύ τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να πυκνώσει αρκετά το σιρόπι. Πρέπει ίσα που να κοχλάζει ελαφρά. Αφήνουμε έτσι να σιγοβράζει για 35 λεπτά και αναποδογυρίζουμε τα πορτοκάλια κάθε 5 λεπτά. Πρέπει οι φέτες πορτοκαλιού να μαλακώσουν αρκετά, αλλά συγχρόνως να διατηρήσουν και το σχήμα τους. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν μέσα στο σιρόπι τους.

Μία μία τις βγάζουμε σε αντικολλητικό χαρτί. Τις αφήνουμε να στεγνώσουν καλά, ίσως και 2 και 3 ημέρες, αναποδογυρίζοντάς τες τακτικά και αλλάζοντας χαρτί κάθε φορά. Μπορούμε να τις στεγνώσουμε και σε πολύ χαμηλό φούρνο, αλλά με τον τρόπο του χαρτιού θα διατηρήσουν καλύτερο χρώμα, άρωμα και γεύση.

Βάζουμε τις φέτες πορτοκάλι στο ψυγείο να παγώσουν.

Λιώνουμε την κουβερτούρα και μία μία τις βουτάμε μέχρι τη μέση. Τις αφήνουμε σε σχάρα να στεγνώσουν ή τις βάζουμε στο ψυγείο αν βιαζόμαστε.

argiro.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos